[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

wtryski

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

wtryski

Post numer:#1  Postprzez MRC87 » 14 wrz 2007, o 23:16

witam, mam prosbe jak by jakis posiadacz 318is moglby pstryknac fotki kabli ktore odchodza od wtryskow do wiazki? poniewaz nie wiem jak podlaczyc wtryski bo kabel jeden ktory rozchodzi sie potem na (bodajze) 8 mniejszych wtyczek jest uciety a na wiazce nie mam takiego kabelka i jestem w kropce :D
MRC87

Post numer:#2  Postprzez bmwm » 15 wrz 2007, o 00:42

dzwoniles do mnie i mowilem ci jakjest podlaczone szczegolowo
kupiles poprostu nie kompletna wiazke(jakas cieta)
taka przerabiana sztukowana wiazke auto moe chodic zle(to jest straty pradu ,nie ter srednice kabla, moze wilgotniec ,sniedziec itp)
akurat wiazka od wtryskow jest b.doladnie obudowana w oslonach)
mowilem ci ze mam kompletna idealna wiazke od 1.8is
bmwm

wtryski

Post numer:#3  Postprzez MRC87 » 20 wrz 2007, o 23:01

witam pisalem ostatnio cos na temat wtryskow ale do konca nie bylem do infromowany dopiero dzis wszystko widzialem na oczy i sprawa wyglada nastepujaco

istnieje taki kabelek ktory zasila wszystkie wtryski i ma on 8 wyjsc na dlugosci tej listewki wtryskowej (http://www.allegro.pl/item245399436_bmw ... 6_e30.html). 4 z tych wtyczek wchodza we wtryski a pozostale 4 w listewke plastikowa (nad ta z wtryskami http://www.realoem.com/bmw/diagrams/i/g/236.png - nr. 18) ktora pozniej idzie do instalacji. Pytanie brzmi nastepujaco... dokąd prowadzi ten kabelek ktory ma 8 wyjsc i laczy to razem? poniewaz kupilem silnik z tym kabelkiem ucietym za podlaczeniami i nie wiem do czego on powinien prowadzic i skad wychodzic poniewaz we wiązce nie mam takiego kabelka ani miejsca do jego wpięcia... czy powinno to byc z wiązki czy to jest jakis osobny kabel? jak to wogole nazwac... pomocy!!

ps. chodzi o silnik m42

jesli cos jest nie jasne to jutro postaram sie zalatwic zdjcia

chodzi i ten kabelek zaznaczony na czerwono :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 21-09-2007, 22:59 ]
tak do podbicia tematu na gore :)
MRC87

Post numer:#4  Postprzez zaBMWujany » 26 wrz 2007, o 20:14

Może to naświetli ci troszkę sprawę; zasada działania wtrysków BMW M20 itp
Sprawa wygląda u ciebie analogicznie lecz do twojego motorka nie jestem ci w obecnej chwili podać kolorów kabelków ani numerów pinów do DME.
Pomogło to cokolwiek?
zaBMWujany

Powrót do Elektryka & Oświetlenie