[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Podśietlanie przycisków OBC I

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Podśietlanie przycisków OBC I

Post numer:#1  Postprzez zetor116 » 24 lis 2009, o 00:16

Witajcie koledzy koleżanki ktoś potrafi podać mi przyczynę dlaczego przy wyłączonej stacyjce i włączonych światłach pozycyjnych guziki OBC są podświetlane najsłąbiej jak to możliwe- podświetlenie nie reaguje na przekręcanie pokrętłem

Natomiast tutaj paradoks przy przekręconej stacyjce i włączonych światłach mijania reaguje odwrotnien iż reszta tzn przekręcając w prawo wszystko zaczyna mocniej świecić natomias guziki OBC słabiej ? A gdy przekręcam w lewo to wszystko świeci słabiej a guziki OBC mocniej ?
zetor116

Post numer:#2  Postprzez El Commandante » 24 lis 2009, o 00:31

ja bym z zarowkami pokombinowal na poczatek :shock:
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#3  Postprzez PR0ZAC » 24 lis 2009, o 08:49

El Commandante napisał(a):ja bym z zarowkami pokombinowal na poczatek :shock:

A co można z nimi zrobić? Wyjąć i włożyć? :duh:

zetor116, powiedz czy miałeś tak od początku czy sam montowałeś niedawno obc? Jeżeli przy nieprzekręconym kluczyku potencjometr jasności podświetlania nie ma wpływu na podświetlanie obc tzn. że musi on pobierać jedynie sygnał zmiany napięcia na potencjometrze. Może najpierw przykręć podświetlanie do minimum, przekręć kluczyk w stacyjce i dopiero daj na potencjometrze podświetlania w prawo na max. Jeżeli wszystko łącznie z obc podświetli się na maxa tzn że komputer obc reaguje tylko na zmianę napięcia i to nie ważne w którym kierunku. Jeżeli nie pomoże to ja bym rozebrał i sprawdził połączenia ze schematem. Jeżeli dzieją się takie paradoksy to albo nie rozkminiamy zasady działania albo komputer szaleje. Ja bym obstawiał to pierwsze :D Powodzenia.
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28

Post numer:#4  Postprzez El Commandante » 24 lis 2009, o 14:45

PROZAC napisał(a):
El Commandante napisał(a):ja bym z zarowkami pokombinowal na poczatek :shock:

A co można z nimi zrobić? Wyjąć i włożyć? :duh:

dokladnie :mrgreen: albo zamienic na inne :cho:
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25

Post numer:#5  Postprzez zetor116 » 24 lis 2009, o 15:12

PROZAC,
Nie mam pojęcia czy było dokładane OBC I czy nie na pewno przezemnie nie... chociaż kiedyś sprawdzałem vin iii i kurde nie pamiętam ;//

Robiłem tak jak proponowałeś... ale spróbuje jeszcze później wieczorem jak będzie ciemno z tym się pobawić bo to jest dla mnie niemożliwa sytuacja po prostu :P
zetor116

Powrót do Elektryka & Oświetlenie