[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Domykanie szyb cabrio

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez kamyk » 22 lis 2009, o 15:07

u mnie to zdalo egzamin wystarczy ze szyba pojdzie 2-3 mm w dol i nie zachacza o dach tam jest taki rant falda zeby woda splywala, oczywiscie jak bedziesz karczerem psikal w szczeline to woda wejdzie ale to chyba nie o to chodzi
kamyk

Post numer:#17  Postprzez Menl » 22 lis 2009, o 15:35

Nie, obawiam sie tylko o splywajace krople wody po uszczelkach do srodka. Teraz mam szybe wysoko, ktora dociska uszczelki dachu, jak szybe opuszcze 2-3mm to tamtedy moze cos sciekac .. Ale sprobowc nie aszkodzi, tylko musze wywalic lenia z siebie 8)
Menl

Post numer:#18  Postprzez kerad » 22 lis 2009, o 17:07

moze ktos dac fote ktora to jest sruba do regulacji okna
kerad
Uczeń

Moje BMW: MT1
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#19  Postprzez Menl » 27 lis 2009, o 22:26

Ale jest taki problem z opuszczeniem szyby o te 2-3 mm ze bedzie bardziej swiszczalo w srodku. Jak jest do konca zamknieta/dosunieta to jest ladna cisza..nie biorac pod uwage tylnych ala slupkow :evil:
Menl

Post numer:#20  Postprzez mariusz_ek » 3 gru 2009, o 10:40

Menel opuść i zobacz...jak przedobrzysz to będzie świszczało bez opamiętania. U mnie świszczało dopiero przy prędkościach powyżej 150-160km/h (na niemieckich autostradach oczywiście :P ) a przecież rzadko się takie prędkości rozwija więc da się z tym żyć. Teraz już nie świszcze bo nowy dach mam i szybki troszeczkę podniosłem

kerad jak zdejmiesz boczki to jeśli choć trochę pomyślisz to znajdziesz te ograniczniki
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: e24
Nadwozie: Coupe
Silnik: M30B28
Instalacja LPG: NIE

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie