U mnie jest tak samo. Od strony kierowcy tylko zamyka drzwi. Ale nie da się otworzyć.
Spowodowane jest to tym, że zamykanie jest elektryczne , a otwieranie mechaniczne - ja tak wywnioskowałem
Tzn. Jak zamykasz to wkładka wciska taki guziczek i jest ok - drzwi zamknięte
Natomiast jak otwierasz to wkładka coś tam podnosi żeby otworzyć dzwi
Masz zepsutą wkładke, a dokładnie ułamaną końcówke wkładki odpowiadającą za otwierania. Przez to możesz przekręcić, ale nie ma żadnego oporu bo wkładeczka sobie luźno w tym momencie działa
Jak dla mnie to masz kilka rozwiązań :
- dać jakiemuś magikowi wkładke żeby naprawił , coś tam dorobił
- zdobyć drugą wkładke , rozmontować ją i złożyć jedną z nich - ja załatwiłem sobie drugą , ale jeszcze tego nie przełożyłem, ale tak mi doradzał koleś co się zajmuje serwisem BMW. Problem miałem taki że nie mogłem wyciągnąć tej blaszki co trzyma zamek i sobie odpuściłem póki co
- założyć centralny na pilota - ja tak zrobiłem i wcale mi nie przeszkadza że wkładka jest zepsuta
Pozdro. Mam nadzieje że pomogłem.
A tak wygląda cała wkładka :
Ja mam ułamaną tą dolną część, a ona odpowiada za otwieranie. Widać tam także nit, który można rozwiercić i przełożyć tą końcówkę to starej wkładki, żeby klucza nie zmieniać.
Ostatnio edytowano 6 lut 2007, o 11:27 przez PaWeLeK_E30, łącznie edytowano 1 raz