witam wszystkich mam beemke od 3 lat a dopiero dzis dowiedzialem sie o tym forum. tak sie sklada ze mam problem z zegarami otoz wycagalem silnik zeby go uszczelnic zabralo mi to ok 2 tyg. na ten czas odlaczylem aku. po tym czasie skladam wszystko do kupy a tu nie dziala temp. i obrotonierz no i stan paliwa ale to bylo juz wczesniej . wszystko jest dobrze podlaczone na 100 procent czy ktos moze wie co to sie stalo ////???????? z gory dziekuje
Post numer:#2przez albert000 » 19 maja 2010, o 14:34
jeśli chodzi o temperature to może czujnik się rozlecial ten co jest w obudowie termostatu. Co do podświetlania to ja miałem taki problem to zmiana włącznika świateł pomogła:) lub tez mogł bezpiecznik się spalić jeśli nie chodzi poziom paliwa:) pozdr
wskaznik paliwa to chodzi jak chce raz jest 60 l a rzeczywiscie nigdy jeszcze tyle w zyciu nie mialem a za sekunde mam 30 lub zero. ale z tym da sie zyc.gorzej z brakiem temp. i obrotomierza,. ale to mozliwe zeby sie rozlecial czujnik jak byl przez ok. 2 tyg. bez pradu???
Ciekawe czy śrubkami którymi przykręca się obudowę zegarów nie uszkodziłeś ścieżek na płytce. Rozbieranie zegarów to parę minut zabawy, warto sprawdzić od razu napięcie na akumulatorkach - w jakiej są kondycji.
spróbuj od kogoś włożyć zegary ale z taką samą kością czyli tą samą ilością cylindrów jeśli będą oki wymień u siebie całe zegary a jeśli nie zadziałają znakiem tego masz na kablach przerwa