[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

e30 m20b25 nie odpala !

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

e30 m20b25 nie odpala !

Post numer:#1  Postprzez martiM3 » 3 cze 2010, o 10:23

witam. Witam mianowicie chodzi o to , kilka dni temu spaliła mi się instalacja w aucie , nabyłem nową instalacje kompletną do całego auta i jest problem . Pompka paliwowa nie ma reakcji ( działa na krótko aby , ale wtedy nie ma iskry na cewce ) , jezeli podepne ją normalnie wogóle nie odpowiada ( prądy dochodzą ). Czujnik połozenia wału jest dobry . Pomóżcie co robić . Pozdrawiam
martiM3

Post numer:#2  Postprzez Mrzn » 3 cze 2010, o 10:50

Sprawdziłeś czy prądy do pompki dochodzą także po jej podłączeniu? Ja miałem tak, żę na wtykach prąd był a już po podłączeniu spadał, za małe natężenie było. W takim wypadku sprawdź przekaźnik od pompki. U mnie pomogło. Powodem uszkodzenia przekaźnika był zatkany nadmiar w zbiorniku paliwowym, przez to pompka była cały czas obciążona.
Mrzn

Post numer:#3  Postprzez SCOUT » 3 cze 2010, o 16:22

Jeśli dobrze zrozumiałem to prąd(12v)dochodzi przewodem zasilającym do pompki? Piszesz że prądy masz.Posprawdzaj masę.Dość częsty problem !
SCOUT

Post numer:#4  Postprzez MaDin » 3 cze 2010, o 22:12

zgadzam się jeśli masz napięcie po podłączeniu instalacji w całości na pompie zobacz masowanie przy aku i pod kolumną kierowniczą
a dobrze masz podpięty czujnik idący od przewodu z tego co się orientuję aby silnik palił muszą działać obydwa czujniki na wale i właśnie na przewodzie
Już jest m40b16
MaDin
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez martiM3 » 4 cze 2010, o 18:19

jedno dobrze i jest nastepny problem . Auto Nie ma iskry .. . Z pompka teraz wszystko jest wporządku pompuje .
martiM3

Post numer:#6  Postprzez MaDin » 4 cze 2010, o 22:55

zobacz cewkę powinna mieć pod kapturkiem zabezpieczającym 2 wkrętki na przewody i taki ala koreczek bezpiecznik cewki jeśli jest wciśnięty to cewka jest oki ale w przeciwnym wypadku jeśli wyskoczył to cewka jest do wyrzucenia
swoją drogą nie napisałeś czy konkretnie chodzi ci o cewkę
martiM3,
martiM3 napisał(a):ale wtedy nie ma iskry na cewce

czy o przewody pozostałe
martiM3,
martiM3 napisał(a):Auto Nie ma iskry

nie skonkretyzowałeś
ale mniejsza z tym weź rękawice najlepiej grube i trzymając przewód ze świecą zobacz czy jest iskra (trzymaj przy bloku silnika)
Uwaga wcześniej wyjmij przekaźnik pompy (nie wiem jaki masz silnik) ale jeśli z DME to ten nr 2 chyba środkowy, znajduje się pod pokrywą na podszybiu
tak sprawdza się też sprężanie na silniku - wyjmując przekaźnik pompy, żeby nie podawała podczas sprawdzania paliwa na wtryski
jak coś to pytaj
Już jest m40b16
MaDin
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez martiM3 » 5 cze 2010, o 14:40

auto zapala już , ale chodzi na 4 gary. Nie chce sie wkrecić na pozostałe 2 . Czujnik połozenia wału jest dobry ( sprawdzałem na 2 innych i dzieje sie tak samo ). Czy to moze być wina pompki paliwa lub komputera w momencie gdy spaliła się instalacja ??
martiM3

Post numer:#8  Postprzez MaDin » 6 cze 2010, o 11:07

z tego co wiem to komputer czyli sterownik wtrysku jeśli jest narażony na temp.powyżej 80 C to zaleca się go wyjmować czyli jak była temperatura wyższa to może być do wymiany
sprawdź też sprężanie na cylindrach każdy jeden będziesz mógł wyeliminować najgorszą niewiadomą jeśli chodzi o gary.
Już jest m40b16
MaDin
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez martiM3 » 6 cze 2010, o 12:42

komp został sprawdzony , podmieniłem na inny i ciągle to samo. Sprawdze jeszcze to sprezenie
martiM3

Powrót do Elektryka & Oświetlenie