[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

czujnik temperatury

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez anthony » 20 paź 2007, o 10:20

Przy okazji .. warto sprawdzać też jaki jest stan połączeń w zegarach. "Temperatura" ma masę na śrubce i dwa dwa długie bolce. Po ich solidnym wytarciu z utlenionej warstwy, przestałem mieć problemy z dziwną pracą wskaźnika :) pozdr.
anthony

Post numer:#17  Postprzez nikin » 20 paź 2007, o 19:32

No to dziś niewiem co jest grane. zaczeło strasznie (w porównaniu do stanu z przed wymiany termostatu) dymić z wydechu i daje ostro wode z niego (wydechu).Po odpięciu czujnika przekazującego dane na kompa i przegazowaniu motoru, nie leci woda z rurek. po ponpowym podpieciu czujnika znowu woda leci jak szalona :jawdrop: Nadmienię, iż piny do obu czujników (komp,zegary) zostały pożądnie wyczyszczone. Wisco dało równierz o sobie znać :evil: - po przejechaniu pewnej traski ( mały kating :) :D ) słychać je było przez jakiś czas. :cen:
Jutro mam w planach przemierzenie czujnika przekazującego dane do kompa.
Wogule prosze o sybkom odpowieć.
nikin

Post numer:#18  Postprzez Fasola_Gdańsk » 21 paź 2007, o 15:52

nikin napisał(a):Wogule prosze o sybkom odpowieć.

yyyyy, zatkalo mnie

samochod z przodu zaciaga powietrze razem z wilgocia, a tylem, czyli rura wydechowa ja oddaje, w czym problem?? kopci?? taka pora roku, nizsze temperatury, duza wilgoc...

co maja wisco i zegary do kopcenia z rury??
Fasola_Gdańsk

Post numer:#19  Postprzez misHa » 22 paź 2007, o 21:01

A jaki kolor ma to kopcenie ?
misHa

Post numer:#20  Postprzez Andrzejw » 22 paź 2007, o 23:35

Człowieku to co piszesz to niemożliwe że jak ołączysz czujniki to kopci bardziej to jest nierealne no chyba ze masz peknietą głowice albo uszczelke walnietą to bedzie brać wode i kopcić mocno parą bo bedzie sie spala razem z benzyną(Woda sie nie spala tylko paruje) ale napewno nie od czujników.Jezeli kopci na niebiesko to silnik sie juz kończy.
Andrzejw

Czujniki temperatury

Post numer:#21  Postprzez Bagor » 11 lis 2007, o 17:13

Wie ktoś może jak wymienić czujniki temperatury w M40? Nie mogę zlokalizować brązowego. Niebieski wiem gdzie jest, ale jest ciężki dostęp i nie wiem jak się do niego dostać. Ma ktoś jakiś pomysł? Trzeba zdejmować kolektor?
Bagor

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie