[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

jak zapalac diesla

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

jak zapalac diesla

Post numer:#1  Postprzez montecarllo » 24 lis 2007, o 13:39

witam tak jak w temacie jak zapalac diesla zima zwlaszcza rano jak jest zimny
czy od razu po zgasnieciu kontrolki od grzania swiec (taka spiralka)
czy po zgasnieciu kontrolki od pompy i wtryskiwaczy
czy dopiero ja zgasnie ta kontrolka od podgrzewani swiec (taka zielona ze strzalka)
montecarllo

Post numer:#2  Postprzez Czarny » 24 lis 2007, o 14:17

poczekaj az zgasnie wszystko ;] ... ja jak jezdzilem dieslem ale dostawczym to czekalem az zgasnie spiralka i pare sec. i dopiero odpalalem i dalem mu pochodzic na wolnych obrotach a;e nie wiem czy tak sie prawidlowo robi. Pozdro.
Czarny

Post numer:#3  Postprzez Ostyn » 24 lis 2007, o 14:32

Odpalasz jak oświeci sie zielona strzałeczka :)
Ostyn

Post numer:#4  Postprzez Waski » 24 lis 2007, o 14:36

a przy dużych mrozach zaleca sie podwójne nagrzewanie czyli przekręcasz kluczyk czekasz aż sie nagrzeje po czym wyłączasz i załączasz jeszcze raz :) i powinien odpalić bez kłopotu
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#5  Postprzez bambus » 24 lis 2007, o 14:55

Ja odpalam zawsze jak zgaśnie kontrolka od pompy czyli czekam aż zgasnie spiralka...potem ta druga pomarańczowa i jak zostaje sama zieolna....nigdy ne miałem zadnego problemu z odpaleniem...o podwójnym nagrzewaniu pierwsze słysze....przede wszytskim ta zimą dbaj o akumulator bo do diesla potrzebna jest duza moc na odpalenie:)pozdrawiam
bambus

Post numer:#6  Postprzez QJaw » 24 lis 2007, o 17:09

o Tym podwójnym nagrzewaniu to prawda
QJaw
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez Waski » 24 lis 2007, o 17:19

bo w dizlu świece nie powodują zapłonu tylko nagrzewają powietrze w komorze spalania do 600stopni zapłon następuje samoczynnie po sprężeniu powietrza wtedy ono osiąga tom temperatur a wiec skoro są mrozy to to powietrze ma ciężej osiągnąć tom temperaturę zapłonu dlatego sie nagrzewa dłużej :)a aku jest potrzebny dobrze naładowany ponieważ te świece nagrzewając powietrze w komorze ciągną bardzo dużo prądu z aku
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#8  Postprzez Melis » 24 lis 2007, o 21:19

Racja! gasnie Ci ta spiralka, potem od wtrysku, zapala sie zielona i mozesz przekrecac kluczyk. Co do podwójnego grzania to przy naprawde duzych mrozach, albo długiego postoju. Z akumulatorem chłopaki równiez dobrze piszą. W dieslu świece żarowe, dobry aku, pompa + oczywiscie dobre spreżanie= prawidlowe rozruchy w niskich temperaturach.

Pozdrawiam!
Melis

Powrót do Elektryka & Oświetlenie