[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

zamarzaj?cy zamek

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

zamarzający zamek

Post numer:#1  Postprzez matisik » 22 lis 2007, o 19:31

Witam, Zamki są mechaniczne więc pisze w mechanice, jak zły dział to sorki.
Mianowicie mam problem, jak jest przymrozek drzwi pasażera nie chcą się otworzyć. Zamek zamarza. Ktoś ma jakiś patent na to? Bo niby dlaczego zamarza tylko w jednych i zawsze tych samych drzwiach?
matisik

Post numer:#2  Postprzez pedzels » 22 lis 2007, o 19:36

Widocznie jest tam woda sprobuj jakos porzadnie osuszyc ten zamek i po osuszeniu prysnij wd40 i powinno by ok
pedzels
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez mnogal88 » 22 lis 2007, o 23:11

u mnie było podobnie i to od strony kierowcy co mnie okropnie irytowało...i użyłem złotego środka-wd40:D problem znikł raz na zawsze.co do popularnych odmrażaczy do zamków to nie radze używac, bo owszem raz otworzysz zamek jak psikniesz odmrażacz do środka ale póżniej będzie jeszcze gorzej....wiem z własnego doświadczenia.
pozdrawiam
mnogal88

Post numer:#4  Postprzez Stammek » 23 lis 2007, o 01:42

nie psikajcie zamkow wd40 bo sie kiedys zdziwicie jak wam wd40 w zamku zamaraznie bo mi tak sie stało :D
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring

Post numer:#5  Postprzez Lord Lukasz » 23 lis 2007, o 09:25

Ja najpierw wpsikałem sylikon w spreyu, wypiera on woda i ogólnie czyści, potem też w spreju wpsikałem tak zwany biały smar, ma on forme spreyu i po kilku sekundach od naniesieniu zastyga i robi sie taki jak smar, od tego czasu zero problemów z zamkiem.

Pozatym sylikon w spreyu polecam do uszczelek, nie przymarzają oraz do skrzypiących elementów plastikowych w aucie, wystarczy popsikać i skrzypienie ustaje, gdzieś czytałem że w serwisach jak klienci przywożą nowe skrzypiące auta, ściągają dany element i psikają go takim sylikonem i problem skrzypienia znika

Biały smar też fajna sprawa, jest o tyle lepszy od zwykłego smaru że zanim zastygnie wlezie w każdą szczelina i nie spływa tak jak np. WD40, popryskałem nim wszystkie zamki, zawiasy, i ruchome elementy

Tak więc polecam te dwa specyfiki, pracuje w sklepie moto więc testuje wszystko co tylko mają na hurtowniach :D :D :D
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Silnik: MxxBxx

Post numer:#6  Postprzez Mayster85 » 23 lis 2007, o 10:09

zamontuj sobie zamek na pilota...i po krzyku :P
Mayster85

Post numer:#7  Postprzez Czarny » 23 lis 2007, o 14:05

Niom wd 40 i od odmrażaczy to robi sie jeszcze gorzej. Lukasz ma najlepszy patent ;]
Czarny

Post numer:#8  Postprzez mnogal88 » 26 lis 2007, o 19:00

a ile kosztuje taki silikon i smar? Bo z tego co Mówi Lord Łukasz to bardzo przydatne i potrzebne rzeczy...
Pozdro :mrgreen:
mnogal88

Post numer:#9  Postprzez kaktus » 26 lis 2007, o 19:14

mnogal88 napisał(a):a ile kosztuje taki silikon i smar? Bo z tego co Mówi Lord Łukasz to bardzo przydatne i potrzebne rzeczy...
Pozdro :mrgreen:
poszukaj na allegro
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Silnik: M20b27

Post numer:#10  Postprzez taszo » 26 lis 2007, o 21:58

ja kupilem olejek do zamkow zaplacilem 2 zeta i spokoj polecam
taszo

Post numer:#11  Postprzez Lord Lukasz » 28 lis 2007, o 10:56

w każdym sklepie motoryzacyjnym można to bez problemu kupić,

smar wygląda tak:

Obrazek

a sylikon

Obrazek

Z ciekawostek upolowałem fajny specyfik, wieczorkiem pryska sie nim szyby od zewnątrz, rano nawet jak jest -15 stopni wystarczy zmiotką zsypać śnieg i na szybie nie ma ani śladu lodu itp. ogólnie mówiąc skrobaczka nie potrzeba :D mega wydajny, jak już komus zamarznie szyba i zrobi sie skorupa lodu to mam odmrażacz który zamarza dopiero w temp. -50 stopni !!! i wystarczy prysnąć szybe i skorupa w oczach znika, wszystko nieszkodliwe dla lakieru

Tak więc polecam wybrać sie do dobrego sklepu moto, można fajne chemikalia kupić ułatwiające życie w zimie
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Silnik: M54B30
Silnik: MxxBxx

Post numer:#12  Postprzez helcia86 » 2 gru 2007, o 13:04

Mayster85 napisał(a):zamontuj sobie zamek na pilota...i po krzyku :P

A wiesz mi raz zamarzły zamki tez mam na pilot to wogule centralka nie mogła zadzwignąć bolce do zamykania/otwierania od środka :lol:
helcia86

Powrót do Elektryka & Oświetlenie