[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

zdaje sie brak ?adowania

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

zdaje sie brak ładowania

Post numer:#1  Postprzez arturk1 » 4 gru 2007, o 10:28

mam problem a mianowicie wczoraj podczas jazdy nagle zgasła mi lampka na desce od ładowania i jak zatrzymałem sie to już tak pozostałem, dopiero na kabelki udał sie odpalić a w nocy ładowałem akumulator no i odpalił , przejechałem jakieś 20 km wyłączyłem silnik i pozostają mi te kabelki co wczoraj a nie musze mówić jakie to jest wku....... no i prosze o pomoc co to może być a kontrolka nie świeci sie nic a nic przekręcam kluczyk i tylko kontrolka oleju sie świeci a od ładowania nie i prosze o pomoc
arturk1

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 4 gru 2007, o 10:49

arturk1 napisał(a):wczoraj podczas jazdy nagle zgasła mi lampka na desce od ładowania

mamy rozumiec ze palila sie caly czas

- pewnie szczotki sie skonczyly albo zawiesily
- moze byc rowniez regulator napiecia padniety
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez arturk1 » 4 gru 2007, o 13:21

sory żle pisałem że zgasła podczas jazdy bo normalnie nerwy mi puśćiły myślałem że zjem kierownice poprostu jak wczoraj odpalałem to przy przekręceniu stacyjki świeciła sie lampka ładowania potem jak odpaliłem to zgasła ale już w południe nie świeciła sie ak przekręciłem stacyjke a akumulator pusty nic zero a nowy jest no i wydaje mi sie że chyba nie ma ładowania
arturk1

Post numer:#4  Postprzez QJaw » 4 gru 2007, o 14:21

nierozumiem o co chodzi CI z tymi kabelkami przecież jesli piszesz ze padł Ci aku no to na jakie kabelki ty go odpalałeś myśłę tak samo jak strzelba ze będą to szczotki od alternatora lub regulator. Moze być w sumie też wersja jeśłi na przekręconym kluczyk nie zapala sie kontrolka że alternator nie ma wzbudzenia i nie zaczyna ładować po zapaleniu silnika
QJaw
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 4 gru 2007, o 16:04

Wydaje się że regulator napięcia odmówił posługi. Sprawdź go, jeżeli jest dobry a masz 14v to i tak wymień na 14,5v.
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#6  Postprzez Strzelba » 4 gru 2007, o 17:34

QJaw napisał(a):Moze być w sumie też wersja jeśłi na przekręconym kluczyk nie zapala sie kontrolka że alternator nie ma wzbudzenia i nie zaczyna ładować po zapaleniu silnika

w takim przypadmu moga byc padniete diody prostownicze w alternatorze
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#7  Postprzez Bad1910Boy » 5 gru 2007, o 14:30

ja mam podobny problem i to od dluzszego jzu czasu mianowicie ciagle pada miakumulator, nie ma ladowania a kontrolka sie nie swieci ze nie ma, dalem do mechanika wyjal alternator powiedzial ze poszedl regulator i ze alternator w srodku jest zasyfiowny wiec wyczyscil wszystko ladnie wymienil regulator zaplacilem 90 zl :evil: i co :?: wielkie g.... :!: :!: znow jest tak samo. juz nie mam pojecia co robic a tego mechanika chyba bede musial ostro zj.... :evil:
Bad1910Boy

Powrót do Elektryka & Oświetlenie