Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Jedyny minus to wysylka DHL 20zł.
vmasher napisał(a):PODPINAM SIĘ POD TEMAT
mam ori siłowniki i chcę podłączyć całą instalację, ale brakuje mi tych dźwigienek co się podłącza siłownik pod zamek
elementy nr 5,6,7,28 na rysunku
[url=http://img340.imageshack.us/img340/6725/678188387.png]Obrazek[/URL]
czy da się jakoś bez tych uchwytów, czy trzeba kupić takowe ?

maaaad napisał(a):Zdaje się, że siłownik z drzwi kierowcy jest inny - pełni on funkcję "master" względem pozostałych, czyli ryglujesz ten siłownik=ryglują się pozostałe siłowniki. W drugą stronę to nie działa. I podejrzewam, że jeśli założysz do drzwi kierowcy siłownik z drzwi tylnych, to tak, jakbyś nie miał centralnego zamka
maaaad napisał(a):siłownik z drzwi kierowcy jest inny - pełni on funkcję "master"
Dantte26 napisał(a):w sedanie mam trzy takie dźwignie...drzwi kierowcy, pasażera i klapa bagażnika...wszystkimi zamkami otwieram i zamykam fure...mam rozumieć że w coupe jest tylko jedna od kierowcy?? byłoby to dla mnie zaskoczeniem...
Dantte26 napisał(a):w sedanie mam trzy takie dźwignie...drzwi kierowcy, pasażera i klapa bagażnika
maaaad napisał(a):Do 84 r. jeden typ silowników, od 1984 do 1990 r. drugi, po 1990 r. trzeci.
Dantte26 napisał(a):Loki,
szukaj siłownika z 5 pinami jest to tzw. master...siłowniki tylnych drzwi są 2-pinowe i nie dadzą sygnału na centralkę i pozostałe siłowniki...jeśli nie masz krańcówki sterującej pracą centralki przy bębenku to w przypadku 2-pinowego siłownika nici z centralnego...
Czyli mniemam, że to są te dwu pinowe.Dantte26 napisał(a):jeśli nie masz krańcówki sterującej pracą centralki przy bębenku to w przypadku 2-pinowego siłownika nici z centralnego...
maaaad napisał(a):"...z mikrostyku, który jest załączany przez obrócenie zamka (jedno kliknięcie=otwarte, drugie kliknięcie=zamknięte itd..."
Dantte26 napisał(a):co do łączników to nie jest to nic skomplikowanego, z tym że aby je wykonać potrzebujesz wzorców...chętnie bym pomierzył ale nie będę specjalnie ściągał tapicerek...jeśli zrobisz je z dobrej jakośći drutu fi ok. 4mm jak w oryginale to wszystko będzie cacy...oby długość się zgadzała i kształt nie kolidował z innymi elementami karoserii...
Dantte26 napisał(a):tego akurat nie wiedziałem...u siebie miałem takie czerwone dzwignie sterujące i białe tylko zamykające z tym że spalone...zmieniłem wszystkie dźwignie na te z e34...
Powrót do Elektryka & Oświetlenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości