[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[e30] Oświetlenie wnętrza - Proszę o pomoc

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

[e30] Oświetlenie wnętrza - Proszę o pomoc

Post numer:#1  Postprzez emesowy » 6 gru 2011, o 17:40

Witam serdecznie,

jestem nowym forumowiczem i od kilku dni nowym posiadaczem e30 324d 86r 4d. Autko kupiłem zadbane, sam dopieszczam teraz szczegóły i skupiam się na uzupełnieniu brakujących lub szwankujących elementów (centralny zamek, klamka schowka itp itd) e30 jest w stanie 100% seryjnym i 101% oryginalnym.. tymbardziej chciałbym zachować ten jej seryjny wygląd wewnątrz i na zewnątrz, zatem zwracam się do Was z następującym problemem. Otóż w środku oprócz dwóch lampek dających lekką poświatę na tylną część kabiny auta nic się więcej nie świeci!. Jest całkowita ciemnica. Co za tym idzie proszę forumowiczów mających kontakt z e30, lub posiadających e30 o dodanie jakiś fotek kokpitu lub całego wnętrza oraz o kilka zdań co z czym, jakie żaróweczki zamontować i mniej więcej do czego się wpinać. Dodam że posiadam automatyczną skrzynię którą też bym chciał podświetlić.. Wszystkie Wasze rady i uwagi są wagę złota i z góry dzięki.

PS wybaczcie [glow=green]zieleń[/glow] w temacie
emesowy

Post numer:#2  Postprzez kafarek » 6 gru 2011, o 17:47

Jeśli chodzi o dodatkową lampkę, to kolega Kiemot coś takiego montował.. Użyj szukajki.. A najlepiej będzie jak zdemontujesz lampki i je po prostu umyjesz :] Często są zasyfione bo normalnie się tego nie czyści.. Mocniejsza żarówka i czystość szkiełka załatwią sprawę ;)
kafarek

Post numer:#3  Postprzez emesowy » 6 gru 2011, o 17:52

dzięki kafarek, właśnie zaplanowałem to zrobić jutro w wolnym czasie więc dam znać jaki będzie efekt. a podświetlenie panelu ogrzewania/sterowania dmuchawami i tych suwaków jak to wygląda? Wrzuci ktoś jakieś zdjątko jak to się świeci?? <prosi> Dodam że nie mam komputera a zegarek jest analogowy czyli chyba nie ma własnego podświetlenia.

/edit:
kafarek miałeś racje --> temat kemota http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=331&highlight=324d
a chodziło mi głównie o http://img358.imageshack.us/img358/331/11ny9.jpg
czyli jutro czeka rozbieranie deski ;>
emesowy

Post numer:#4  Postprzez wojtaq » 6 gru 2011, o 19:07

wszystkie lampki należy wymyć
żarówki wsadzić nowe i już jest całkiem inny efekt
do podświetlenia panelu nawiewu nie musisz rozbierać deski bo żaróweczki są 2 i są zdjęcia na forum w którym są miejscu
skrzynia automat też ma podświetlenie seryjne
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez emesowy » 6 gru 2011, o 22:43

no co do skrzyni to się domyślam ale wsadzałem palucha i żaróweczek żadnych tam pod spodem niestety nie ma. ale ogarne jutro, wrzuce foto efektu, pozdro
emesowy

Powrót do Elektryka & Oświetlenie