[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Napi?cie w przedniej lewej lampie?? h????

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Napięcie w przedniej lewej lampie?? hęę??

Post numer:#1  Postprzez jasio_zawodnik » 25 gru 2007, o 16:01

Troszke durnowate pytanie ale mam taki problem, mianowicie:
Przepaliła mi sie z przodu żaróweczka w lampie lewej ( odpowiedzialnej za swiatał mijania ),
podjechałem na stację, zakupiłem piękną żaróweczke chyba za 7ziko:), zamontowałem i :cen:.a nie świeci, podczas manipulowania jeszcze mi się oderwała żółta wtyczka także musiałem podlutować, sprawdziłem bezpieczniki od 1 do 5 ( nie pamietam który tam dokładnie był odpowiedzialny za przednie lewe), i cholipka dalej nie swieci, na mierniku sprawdziłem na prawą lampe jest elegancko 11.48 napięcia, a na tej mojej nieszczesnej lampie mam 00.07 takie malutkie znikome, możliwe jest ze wstawiłem bezpiecznik o złym nominale?
wątpie zeby się gdzies przebijało na kablach samochód prawie cały czas stał i kabli nikt poza mna nie dotykał:)
jasio_zawodnik

Post numer:#2  Postprzez Adrian » 26 gru 2007, o 00:01

Bezpiecznik nie ma wpływu na wysokość napięcia. Coś gdzieś musisz mieć przerwane czy coś w tym stylu skoro na wtyczce przy światłach nie masz napięcia.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez jasio_zawodnik » 2 sty 2008, o 12:26

He sprawa juz prawie załatwiona:) okazało się że był zupełnie rozwalomny bezpiecznik nr chyba 14, i wtyczka ta plastiukowa wchodząca w pokrywe światła jest juz martwa tz nie przewodzi tak jak powinna:) także teraz niz tylko dorwac taką wtyczke, orientujecie sie czy gdzies poza szrotami i aso cos takiego moge złapać??
jasio_zawodnik

Powrót do Elektryka & Oświetlenie