[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Gasnący/słabnący silnik

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Gasnący/słabnący silnik

Post numer:#1  Postprzez Anna » 23 paź 2012, o 22:26

Witam,

mam niemały problem z moim e30. Spiesząc się dziś i prowadząc trybem raczej rajdowym, zredukowałam przed zakrętem na dwójkę przy ok 60-70km/h. Usłyszałam tylko lekkie puknięcie i zaczęły przygasać kontrolki, kierunki nie działały, światła umarły. Podobną sytuację miałam jakiś czas temu, co okazało się być padniętym alternatorem. Jednak tamtym razem auto po zgaszeniu już nie odpaliło. Tym razem natomiast po 2 h stania odpaliło bez problemu. Oczywiście po chwili kontrolki znów zaczęły słabnąć, obroty zaczęły spadać aż w końcu silnik się wyłączył. Czy to jest wina alternatora czy może dzieje się coś innego?
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie
Anna

Post numer:#2  Postprzez czesci_e30 » 23 paź 2012, o 22:46

:search:
Nie kupujcie u pana GINSZT z Hajnówki !!! to zwykły oszust :)
czesci_e30
Student

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Anna » 23 paź 2012, o 22:47

Gdybym znalazła odpowiedź to bym nie zakładała tematu, DZIĘKI ZA POMOC:)))
Anna

Post numer:#4  Postprzez 1 1 » 23 paź 2012, o 23:04

może paliwa brakuje, pompka się kończy, może z elektryką coś nie tak... Za mało informacji.
1 1

Post numer:#5  Postprzez Anna » 23 paź 2012, o 23:14

mogę podać bardziej szczegółowe informacje tylko nie wiem co jest na tyle istotne by w jakikolwiek sposób wskazać na przyczynę. Paliwo jest, to pewne.
Anna

Post numer:#6  Postprzez Emilos30 » 24 paź 2012, o 00:36

Miałem identycznie jak u Ciebie.W trasie zaczęły gasnąć kontrolki,silnik nie wkręcał sie na obroty aż w końcu całkiem zgasł.Po jakims czasie odpaliłem go normalnie ale po kilku kilometrach znowu to samo było.Pomogła wymiana alternatora i naładowanie akumulatora
Emilos30

Post numer:#7  Postprzez BOGUL » 1 lis 2012, o 13:24

Ja mam to samo wczoraj odpalilem dojechalem do skrzyzowania i tez zaczol gasnac kontrolki zaczely przygasac ale gdy dodalme gazu bylo ok....sadzicie ze to wymiana alternatora?
BOGUL

Post numer:#8  Postprzez softlay » 1 lis 2012, o 15:30

Myślę, że tak. Też miałem podobną sytuację parę razy, aż w końcu kilka razy silnik kompletnie gasł, po kilkunastu minutach znowu odpalał, żeby tylko trochę pochodzić i w końcu za którymś razem zgasł kompletnie. Po wymianie alternatora i akumulatora działa dzisiaj ok.
softlay

Powrót do Elektryka & Oświetlenie