[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Podświetlenie zegarów i deski

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Podświetlenie zegarów i deski

Post numer:#1  Postprzez michal328i » 14 gru 2012, o 15:12

Witam, zabrałem sie za porządki w naszej e30 zaczałem od podświetlenie wnętrza. Za zegarami znalazłem 1 wolny kabel z żarówką taka jak do zegarów, przewód zielony i biało-czerwony. Zapala się po wejściu na zapłon, dodam też że po wejściu na zapłon zapala mi się podświetlenie te po lewej stronie od regulacji świateł, czyli razem te 2 żarówki tylko niewiem od czego jest ta wolna co mam, czy to ma gdzieś w zegary wchodzić ?

Obrazek

Zegary:

Obrazek

Możliwe że to może być w którymś otworze bo wszystkie żarówki wymieniałem więc niewiem nawet które były wolne więc wsadziłem wszędzie żarówki gdzie było wolne miejsce.
Ostatnio edytowano 17 gru 2012, o 12:21 przez michal328i, łącznie edytowano 1 raz
michal328i

Post numer:#2  Postprzez El Commandante » 14 gru 2012, o 17:35

coś mi się to kojarzy z ABS.em i wchodzi na dole zegarów tam gdzie są wszystkie kontrolki ,

[ Dodano: 14-12-2012, 16:38 ]
tak sie akrat sklada ze mam wiazke z 325i z ABSem w pokoju xD sprawdzilem i to na 100% od ABSu jest .
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#3  Postprzez Kaczmar » 14 gru 2012, o 18:45

a to nie jest od podświetlenia regulacji wysokości świateł? tam przychodzą akurat dwie żarówki...

kurna doczytałem teraz :D
że Ci świecą te dwie od regulacji...
a podświetlenie deski masz kompletne?
Kaczmar

Post numer:#4  Postprzez oscar43 » 14 gru 2012, o 21:53

Mi cos swita ze to chyba bylo od czujnika klockow ale na 100% nie pamietam
oscar43
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez marcinek_89 » 14 gru 2012, o 22:09

oscar43, od czujnika klocków u mnie normalnie się zapala w zegarach, natomiast żarówka od ABS mam identycznie samą wpiętą w zegary, także uważam że to jest właśnie żarówka od ABS ;)

michal328i, masz w swojej E30 ABS? Jeśli tak to czy działa i po zapaleniu samochodu ta żarówka normalnie gaśnie?
marcinek_89
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez michal328i » 17 gru 2012, o 12:20

Zgadza sie to jest kontrolka od ABS i gaśnie po odpaleniu samochodu, ABS mam w niej

El Commandante,marcinek_89, Dzięki wielkie to było to było to . Jeszcze tylko niejestem pewien 2 kabelków czy dobrze wpiałem w zegary są one oddzielnie zielona i niebieska kostka, doczytałem gdzieś że to sygnały do OBC wpiąłem tak jak znalazłem na 1 zdjęciu mam nadzieje że bedzie dobrze.

btw El Commandante bywam u was czasem w Węgrowie w poprzedniego sylwestrze sie bawiliśmy u was :) Fajna impreza była pózniej na placu i pokaz fajerwerek, Ładne miasteczko i faktycznie sporo e30 można spotkaću was na ulicach :)
michal328i

Post numer:#7  Postprzez El Commandante » 17 gru 2012, o 13:34

michal328i, te kostki od OBC wpina sie w te zielone gniazda ? jak tak i jak pasują wszędzie to raczej nie ma różnicy pod który pin podepniesz jak bylo by inaczej an pewno pasowalo by tylko w jedno meijsce .
A e30 nawet sporawo jest jakos od 2 lat taka mannia sie zaczela kiedys jak mialem peirwsza czerwona coupete to tyko moja i jeszcze jedna w kombiaku latala :) teraz troche jezdzi ulepow jak moj ale jest i kilka ladnych zwklascza coupeta m20b20 i ciemne cabrio no i jescze tam kilka innych . a czym do tego Węgrowa wpadasz e30 stka ? bo czasem widac jakies "obce" ;) a co do wegrowa to powoli nabiera wygladu ale poza tym za wiele dobrego tutaj nie ma .
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Elektryka & Oświetlenie