[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

E30 Touring centralny zamek

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

E30 Touring centralny zamek

Post numer:#1  Postprzez Mations » 6 maja 2014, o 20:37

Witam. Posiadam bmw e30 Touring , rocznik 92. Oprócz samochodu posiadam również mały niemiły problem. Mianowicie chodzi o to, że centralny zamek wariuje niemiłosiernie. Sprawa wygląda następująco: rygiel od drzwi kierowcy w ogóle nie mogę wcisnąć (nawet siedząc w środku auta) tak jakby go zablokowało a wkładając kluczyk do drzwi kierowcy chcąc przekręcić zamek po prostu obraca się kluczyk w każdą stronę i jakby przekręca możliwość zamykania (przeskakuje). Auto można zamknąć jedynie z klapy bagażnika i wtedy zamykają się drzwi kierowcy przód i tylne prawe(za pasażerem) a także bak... inne nie chodzą i trzeba je zamykać bez centralki od środka. Czy ktoś wie co może być nie tak lub miał styczność z takim zjawiskiem ?

Pozdrawiam
Mations

Re: E30 Touring centralny zamek

Post numer:#2  Postprzez MadMatrix » 8 maja 2014, o 15:59

Na moje to w drzwiach kierowcy masz coś ewidentnie pogmatwane z zamkiem. Jest albo źle złożony albo źle wyregulowany... Lub po prostu czegoś brakuje przy tym zamku w drzwiach od str. kierowcy...
Co do reszty drzwi, które Ci się nie zamykają, to musisz zrobić podobnie jak z drzwiami od strony kierowcy... Zdjąć boczek i zobaczyć czy np. jakieś przewody nie odmówiły posłuszeństwa, ew. paść mogły "silniczki od rygielka"
MadMatrix

Post numer:#3  Postprzez Mations » 8 maja 2014, o 17:33

Ok dzięki popatrzę co i jak bo akurat mam rozebrane boczki.
Orientuje się ktoś może ile za takie bajery biorą osoby "od robienia zamków" i czy w ogóle podejmują się takich napraw jeśli czegoś może ewentualnie brakować ?
Mations

Post numer:#4  Postprzez Nakon » 16 cze 2014, o 09:39

Ja mam E30 w Cabrio i problem może nie jest identyczny ale też przeskakuje mi bębenek w dzwiach kierowcy i aby zamknąć auto musze iść do okoła auta i zamknąć od strony pasażera... Wydaje mi się że w moim przypadku to bardziej mechaniczne uszkodzenie bo otworzyć czasem jeszcze zdołam ale przy zamykaniu całkowicie się obraca więc pewnie jakieś zapadki się wyrobiły... W Warszawie jest spec który zajmuje się tylko i wyłącznie zamkami więc nie powinno być większych komplikacji z regeneracją/naprawą.
Nakon

Powrót do Elektryka & Oświetlenie