Wiem, że temat wskazania temperatury cieczy chłodzącej był poruszany nieraz, sam już kiedyś miałem problem z wariującą wskazówką wędrującą z pionu na lewo i prawo - czyszczenie styków zawsze pomagało w rozwiązaniu sprawy.
Teraz sytuacja jest inna - mianowicie, wskazówka zwiesza się oporowo w prawo. Zachowanie nie ulega zmianie po poprawieniu/przeczyszczeniu styków. Magia zaczyna działać gdy otworzę zegary, dmuchnę, poruszę wskazówkę i sprawdzę wszystkie ścieżki, wszystko wygląda tam jak należy. Po popełnieniu wszelkiego wróżbiarstwa skręcam zegary w całość i podłączam.
Taki zabieg pomaga, lecz na krótką metę - wczoraj przejechałem tak 30km, zaś dziś rano wskazówka chwilę poleżała na zimno, następnie zwiesiła się w prawo. Mógłbym tak codziennie praktykować wszelkiego rodzaju czary, lecz zależy mi na poprawnym działaniu, zwłaszcza przy aktualnych temperaturach.

Czy ktoś ma jakiś pomysł lub jeszcze lepiej - doświadczenie z takim zajwiskiem?
Pozdro!
Szczep
winna była CHYBA przerwana ścieżka na płytce sterującej (tej minejszej. w dolnej części zegarów). Kupiłem drugie zegary na części i wymieniłem płytkę i teraz działa na obu wskaźnikach temperatury (z jednych i drugich zegarów). Nie wiem czy to coś pomoże u Ciebie skoro mówisz, że ścieżki są OK i poruszenie wskazówką pomaga...