[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Co oznacza czerwona dioda?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Co oznacza czerwona dioda?

Post numer:#1  Postprzez MURCHI » 22 maja 2007, o 20:01

Od jakiegoś czasu zapala mi sie czerona dioda,obok diody informującej mnie o zmianie oleju.Zapala sie i po mjakimś czasie gaśnie.Co ona oznacza prosze o rade. :cho:
MURCHI

Post numer:#2  Postprzez Arczi » 22 maja 2007, o 20:10

.. to jest "ikonka" zurzycia klocków hamulcowych ...
Arczi

Post numer:#3  Postprzez jackx-36 » 22 maja 2007, o 21:28

Arczi ale MURCHI pyta sie o diode a nie o światełko z jakimś symbolem, a jedyna czerwona dioda jaka występuje w liczniku to ta która jest w rzędzie z diodami zielonymi o jedna zółtą w panelu inspekcji i jeśli to ona sie zapala to :
1. prawdopodonie wymieniłes olej a nie skasowałeś inspekcji
2. należy wymienić olej

no chyba że chodzi o światełka info-ostrzegawcze tak jak napisał Arczi
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez Monika » 23 maja 2007, o 13:57

tak to jest jak konkretnie nie poda sie jaka dioda ( a dokładnie jak wygląda), ale ja tez bym była za inspekcją oleju
Monika

Post numer:#5  Postprzez Ostyn » 23 maja 2007, o 16:45

Po skasowaniu "oil-service", przy włączonym zapłonie powinny świecić sie wszystkie zielone lampki (diody). Od tego czasu co 2tys. (nie jestem pewny) km gaśnie jedna dioda. Obrazek Wiem, że to nie e-30 ale działa tak samo (sorki, nie mam czasu szukać zdjęcia "dechy" e30). Gdy zgaśnie ostatnia zielona oświecą się żółte i znów będą gasły co 2000km. Żółte lampki oznaczają: "szykuj kase na wymiane oleju". Gdy oświeci się czerwona to oznacza, że albo przespałeś wymianę, albo wcześniej nikt niekasował "oil-service".
Ostyn

Powrót do Elektryka & Oświetlenie