[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Klimatyzacja do e30

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Klimatyzacja do e30

Post numer:#1  Postprzez lukamichal » 20 paź 2018, o 17:07

Witam. Przejrzałem wszystkie tematy jakie były dostępne ale w nich a to zdjecia juz powygasały linki tak samo ciężko coś ogarnąć.

Mam klime do e30 wyjętą z turasa 1.8 m40b18 a chce ją założyć do coupe m10b18.
Mocowanie powinno pasować nie wiem nie przymierzałem jeszcze przewody będę płukał malował i wkładał do samochodu, skraplacz muszę dać do pospawania bo jest nieszczelny, parownik jest ok. osuszacz będzie nowy. Mam cala wiązkę ale dawno temu już to wyciągałem i nie pamiętam co i jak jeżeli ma ktoś jakiś schemat byłbym wdzięczny inaczej połączę mechanicznie wszystko zaleje nowym olejem nabije, odpalę na krótko i oddam do elektronika. Jeszcze jedno pytanie w wiązce jest taki czujnik tak mi się wydaje ze to się do chłodnicy wkłada bez tego będzie działać czy nie? Pozdrawiam.
lukamichal
Rekrut

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: m10b18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 635
Nadwozie: Coupe
Silnik: m30b35
Instalacja LPG: NIE

Re: Klimatyzacja do e30

Post numer:#2  Postprzez CincinCm » 25 paź 2018, o 23:16

Jeśli chodzi o czujnik do chłodnicy, to ma on za zadanie przy określonej temperaturze podać sygnał do przekaźnika wentylatora chłodnicy, w celu włączenia wentylatora. Nie wiem jaki masz czujnik, ale kiedys używałem taki co miał 2 temperatury i szły do niego 3 kable. Włączał mi akurat dodatkowy wentylator.
CincinCm

Powrót do Elektryka & Oświetlenie