[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zamek bagażnika touring zablokowany po wyjęciu aku

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Zamek bagażnika touring zablokowany po wyjęciu aku

Post numer:#1  Postprzez kamil0785 » 18 paź 2021, o 00:21

Cześć,

Potrzebuję pomocy wiem że mnóstwo podobnych tematów było ale nikt nie opisał takiej głupoty którą ja właśnie zrobiłem i teraz nie mogę otworzyć bagażnika i przekręcić w nim kluczyka ;/

mam cenralkę ori i dokupiony moduł na pilota:
(https://allegro.pl/oferta/stinger-67-bm ... OWM2NmY%3D)

postanowiłem naładować aku więc musiałem go wyjąć z auta i zabrać ze sobą,auto pod blokiem więc drzwi pozamykałem wciskując kolejno bolce każdych drzwi a bagażnik przekręciłem kluczem (centralka z bagażnika zawsze działała poprawnie zamykanie/otwieranie). Przyniosłem naładowany aku otwarłem auto od drzwi kierowcy (bębenek drzwi kierowcy działa jedynie żeby otwierać) włożyłem aku i wcisnąłem pilota żeby otwarł resztę drzwi i sterownik zgupiał. Nie podziałało otwieranie 3 pozostałych drzwi i bagażnika więc zrobiłem to manualnie, lecz bagażnik zamarzł... nie przekręca się tam kluczyk...

przy próbach zamknij/otworz z pilota coś tam słychać w siłowniku bagażnika ale nie otwiera go..

co radzicie zrobić ?
ps. mogę zdjąć roletę zagłówki poskładać oparcia i wejsc do bagażnika ale czy dostanę się do zamka ?
ps2 aku pod maską
kamil0785
Rekrut

Moje BMW: 318i
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Re: Zamek bagażnika touring zablokowany po wyjęciu aku

Post numer:#2  Postprzez misza » 25 paź 2021, o 18:38

Może sobie poradziłeś już z tematem, ale da się to spokojnie załatwić. odchulasz oparcie wczołgujesz się do bagażnika i odchylasz tapicerkę pasa tylnego. Wkładasz rękę i przesuwasz słownik i możesz z zewnątrz otworzyć klapę przyciskiem.

Pozdro
misza

Powrót do Elektryka & Oświetlenie