[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

OBC "duży" wyświetla jakieś kreski-pomocy

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

OBC "duży" wyświetla jakieś kreski-pomocy

Post numer:#1  Postprzez shagger » 2 lip 2008, o 22:28

Witam
Zamierzam kuppić e 30 z dużym obd ale on nie wyświetla tego co powinien. Gość który sprzedaje auto mówi że tak już byłoo i że to stało się po wyjęciu akumulatora i że on nie wie jak jak OBC"ustawić"???? Zastanawia mnie to czy:
1)tam się coś ustawia
2)czy po wyjęciu aku to norma????
3) czy gość coś ściemnia???
4) czy poprostu obd nie działa lub wiązka jest uszkodzona???
Proszę o pomoc
shagger
Uczeń

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez Arczi e30 » 3 lip 2008, o 07:01

być może sie zresetował .. OBC II jest już bardziej zblizony funkcjami do komputera samochodowego .. czego nie można powiedziec o OBC I ... dla mnie nawet jakby był zepsuty nie byłby to wyznacznik aby zrezygnowac z kupna auta .. OBC II to bajer, po co komu on jak auto złom
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx

Post numer:#3  Postprzez shagger » 3 lip 2008, o 11:57

No może i zresetował tylko że reset OBC II i tak nie wiele mi mówi-nie miałem nigdy e30 z obcII więc nie ogarniam tematu-wiem że powinien pokazywać spalanie godzinę temp, i tym podobne rzeczy. ARCZI -jak byś mogł to powiedz czy takie zresetowane OBC można jakoś przywrócić do życia???? Co należy zrobić??
shagger
Uczeń

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#4  Postprzez Arczi e30 » 3 lip 2008, o 16:55

shagger napisał(a):jak byś mogł to powiedz czy takie zresetowane OBC można jakoś przywrócić do życia???? Co należy zrobić??

no niestety nie wiem tak tylko dywagowałem, odłączył bym od niego zasilanie czyli wtyczke z tyłu i zobaczył co sie stanie .. w OBC I wtedy sie wszystko resetuje .. zreszta podobnie jak po odpięciu klemy
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Post numer:#5  Postprzez Krisss » 5 lip 2008, o 23:05

jesli pokazuje kreski to znaczy ze nie jest ustawiona godzina po odlaczeniu akumulatora. = był tzn reset komputera. wlacz stacyjke, wez szpilke, lub dlugopis i wcisnij malutki czarny przycisk w prawym dolnym rogu kompa. pokaza sie 4 zera. potem w ruch idą przyciski 1 10 100 1000 i ustrawiasz nimi godzine. potem naciskach znow szpilką ten maly przycisk i zegar dziala. analogicznie jest z datą.
Krisss

Post numer:#6  Postprzez jackx-36 » 23 lip 2008, o 19:59

prosze nie pytać "...gdzie są moje posty..." , hurtowo usunięte bo mocno odbiegały od tematu
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez Arczi e30 » 24 lip 2008, o 07:29

jackx-36 napisał(a):prosze nie pytać "...gdzie są moje posty..." , hurtowo usunięte bo mocno odbiegały od tematu

no niby masz racje .. musimy założyc jakis temat od BMW 325iX bo naprawd jest mało info o tym aucie na forum i wogole w necie :roll:
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Powrót do Elektryka & Oświetlenie