[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

skrzynka bezpiecznikow

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

skrzynka bezpiecznikow

Post numer:#1  Postprzez max325 » 27 lip 2008, o 17:23

Witam. Przekladam silnik 2,5 z szerokiej lampy w waska i mam pytanie:
czy skrzynki bezpiecznikow roznia sie??? bo chcial bym przelozyc wiazke wychodzaca ze skrzynki z szerokiej do waskiej i nie wiem czy beda piny pasowac.
Pozdrawiam i Dziex za odp.
Nigdy nie jedź szybciej.. niż twój Anioł Stróż potrafi latać..
max325
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez miki » 27 lip 2008, o 21:39

max325 ja tez mam przekladany silnik z szerokiej lampy do swojej waskiej i nic nie bylo trzeba ruszac wizake zostawilismy ta sama.
jedno pytanie tylko gdzie masz u siebie w starym silniku czujniki polożenia walu bo to tez istotne jest!
miki

Post numer:#3  Postprzez max325 » 27 lip 2008, o 22:48

w waskiej lampie bylo 2.0 a czujnik polozenia walu jest tak jak w tym 2.5 na kole pasowym od paska klinowego alternatora.
Wiazke chce przelozyc bo ta co mam w szerokiej jest nigdzie nie pocieta i wiem ze sprawna a tamta jest troche sztukowana i wole miec pewnosc. waska lampe robili jacys druciaze i takie dziadostwo zrobili ze az mi sie serducho kroilo jak patrzylem na to auto przed tym jak je zaczolem robic.
max325
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez miki » 28 lip 2008, o 08:09

a no to dzialaj po calosci. wedlug mnie skrzynka bezpiecznikow jest taka sama, ja u siebie zostawaiajc wiazke stara przelozyslem poprostu kolo ze starego silnika do nowego i trybi bo nie chcialem bawic sie w przekladanie wiazki bo to juz jak dla mnie troszke byloby za duzo roboty... jednak jak masz w kiepskim stanie to jak najbardziej dzialaj
miki

Post numer:#5  Postprzez max325 » 28 lip 2008, o 14:35

Tylko jeszcze takie pytanie czy te wszystkie kable co sa pod deska rozdzielcza sa takie same w waskiej i szerokiej lampie??? bo nie chce mi sie przekladac calej instalacji.
Podpowiem w waskiej byl starego typu interfejs a szerokiej mam nowego<caly okragly>
Pozdrawiam

[ Dodano: 28-07-2008, 18:59 ]
Dodam jeszcze ze ze skrzynki bezp. wychodzi taka zlaczka i laczy sie z kablami idacymi do samego kompa
Obrazek Obrazek
max325
Student

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Elektryka & Oświetlenie