[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pompa paliwa nie działa

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Pompa paliwa nie działa

Post numer:#1  Postprzez MajcinekA1 » 29 cze 2007, o 21:47

Witam, mam problem z pompą paliwa mianowicie,pewnego dnia przestała sobie działać.Sprawdzałem pompkę na krótko działa,bezpiecznik dobry ,przekaźnik też dobry oraz kable zasilające pompę dobre.I nie mam pojęcia co to może być, czy może to jest wina alarmu bo podejżewam że ma odcięcie zapłonu i gdzie go mogę zlokalizować i odłączyć?
Myślałem też o komputerze że może przez jakieś zwarcie odłączył pompę i koniec,czy to wogóle możliwe?
Pompę paliwa mam zewnętrzną obok zbiornika, silnik M10 1.8 proszę o pomoc co to może być.
MajcinekA1

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 29 cze 2007, o 23:39

sprobuj odlaczyc alarm i zobacz co sie wtegy stanie jesli alarm ma odciecie pompy to podlacz ja na krotko
piszesz o tym ze alarm moze miec odciecie zaplony jesli tak jest to to nie odcina pompy tylko napiecie na cewke zaplonowa i przez to nie ma iskry na swiecach
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez MajcinekA1 » 1 lip 2007, o 12:36

Dzięki strzelba za radę,ale problemu nie rozwiązałem w ten sposób nawet elktryk się poddał, nie doszedł do tego dlaczego nie działa ta pompa :( .

Pompkę podłączyłem swoim sposobem.Po prostu wziąłem kabel podłączyłem go do akumulatora,poprowadziłem poprzez bezpiecznik od pompy paliwa,podłączyłem całą swoją nową instalację do przełącznika oraz do pompy.Teraz jak nacisnę przełącznik to pompa mi działa i jestem bardzo zadowolony bo ominąłem wszystkie te głópie sterowniki ,przekaźniki komputery itp.Jak teraz mi przestanie działać to będę wiedział że to tylko bezpiecznik lub sama pompa padła. :D
MajcinekA1

Post numer:#4  Postprzez Strzelba » 1 lip 2007, o 13:36

nejwazniejsze ze dziala i autem daje sie jezdzic
a co wazne ze sam sobie dales rade
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#5  Postprzez PaWeLeK_E30 » 1 lip 2007, o 13:48

MajcinekA1, no to teraz jak w jakimś bolidzie :D pompę włączasz osobno :D i tak powinno być :D Załóż tylko jakiś ładny włącznik :cool2:
PaWeLeK_E30

Post numer:#6  Postprzez MARYAN » 8 lip 2007, o 17:50

Częsta przyczyna tego ze nie działa pompa paliwa jest filtr paliwa. Sprawdz a najlepiej go wymień na nowy, na 99% pomoże. :cool2:
MARYAN

Powrót do Elektryka & Oświetlenie