[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Instalacja centralnego zamka na org siłownikach?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Instalacja centralnego zamka na org siłownikach?

Post numer:#1  Postprzez erp71 » 5 mar 2009, o 03:23

Witam, posiadam 3 siłowniki oryginalne (lewe drzwi, prawe, bagażnik) wyciągnięte z sedana. Czy jeżeli mam fabrycznie elektrykę w szybach, wiązka kabli w drzwiach będzie miała wtyczkę do siłownika? Czy jeżeli nie miałem centralnego w moim zamku będzie mocowanie, 'dziurka' :P (foto ad.2) na ten pręt który idzie do siłownika? Pręt mam z drzwi od sedana (taki jak na zdjęciu) czy w coupe nie jest przypadkiem potrzebny dłuższy?
Obrazek

Do podłączenia siłowników potrzebuję oryginalny sterownik centralnego bmw czy mogę kupić coś takiego? http://www.allegro.pl/item567803527_sup ... zekaz.html . Jeśli wystarczy taki sterownik uniwersalny to czy pod nim podczas otwierania drzwi 'kluczykiem' będą otwierały się drzwi pasażera i opcjonalnie bagażnik ?

Czy jeżeli mam podgrzewanie zamka i chciał bym je założyć u siebie będzie miejsce do wpięcia w wiązce kabli ? Domyślam się że do całej zabawy będę musiał się zaopatrzyć w odpowiednie przekaźniki i bezpieczniki. Gdzie znajduję się org sterownik od centralnego? wiem że po lewej w nogach przy głośniku (pod głośnikiem?) gdzie konkretnie? najlepiej prosił bym o zdjęcie.
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez bmw320i_e30 » 5 mar 2009, o 09:07

poszukaj na forum bo już o tym było :search:
jeżeli masz elektryke szyb ori to w wiązce na 90% będziesz miał wtyczki do centralnego i do grzanie zamka
bmw320i_e30

Post numer:#3  Postprzez erp71 » 5 mar 2009, o 19:40

tak się składa że szukałem i nie znalazłem w żadnym temacie związanym z centralnym inf które potrzebuje...
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Elektryka & Oświetlenie