[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

jak wymienić przejściówkę??

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

jak wymienić przejściówkę??

Post numer:#1  Postprzez ciekawski » 9 wrz 2007, o 14:35

witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
mój problem polega na tym, że chciałbym podłączyć świeżokupione radio do mojej e30, jednak w środku jest zupełnie inne wyjście niż to w radiu (patrz fotki):
Obrazek
Obrazek
udało mi się dzisiaj dostać odpowiednią wyjściówkę (oto i jej fotki):
Obrazek
Obrazek
jednak jako, że jestem zielony w tych tematach nie wiem, czy mogę po prostu odłączyć stare wyjście i po kolorach kabelków podłączać nowe, czy też jest jakaś konkretniejsza zasada przy podłączaniu. nie chce niczego spalić czy coś.
proszę o pomoc, pozdrawiam
ciekawski

Post numer:#2  Postprzez Arczi e30 » 9 wrz 2007, o 14:42

znajdz + i - to jest najważniejsze, głosniki ida parami, jak masz miernik to nie bedzie wiekszego problemu

niema jakiejs zasady w tych kabelkach trzeba troszke poświecic czasu na to i miec miernik
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez ciekawski » 9 wrz 2007, o 14:49

znaczy jeśli chodzi o głośniki to również nie są podłączone, choć kable już z tylnej półki (tam je będę montował) wystają, także chyba nie powinno być z tym większego problemu. miernik się znajdzie, także spróbuję podłączyć to radyjko.
pozdrawiam
ciekawski

Post numer:#4  Postprzez Arczi e30 » 9 wrz 2007, o 15:00

Czarny ze starej kostki i z nowej to bedzie masa, czerwony zasilanie .. głosniki w tych nowych złaczkach ida parami, miałem takie same zakładane
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Post numer:#5  Postprzez ciekawski » 9 wrz 2007, o 15:36

Kod: Zaznacz cały
Czarny ze starej kostki i z nowej to bedzie masa

masa? przepraszam, że wykazuje się kompletnym brakiem wiedzy, ale co przez to rozumiesz? :mrgreen: :mrgreen:
ciekawski

Post numer:#6  Postprzez Arczi e30 » 9 wrz 2007, o 15:43

:jawdrop: masa --> "-" może niech ktoś ci podłaczy to radio :duh:
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Post numer:#7  Postprzez ciekawski » 9 wrz 2007, o 15:51

hehe, coś czułem, że to będzie lepszy pomysł
pozdrawiam
ciekawski

Post numer:#8  Postprzez Waski » 9 wrz 2007, o 17:23

czerwony kabel plusowy dający napięcie powianien mieć bezpiecznik przed radiem
brązowy lub czarny kabel masowy czyli minus przykręca sie go gdzieś do budy
po podpięciu tych kabli powinno ci sie załonczyć radio potem na radiu ustawiasz żeby grał np prawy przód i szukasz które to kable i podpinasz pamiętaj aby podpinać plus do plusa i minus do minusa kable głośnikowe są to 2 sztuki jeden ma czarną kreskę jest to minus a ten bez kreski to plus
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#9  Postprzez Globi » 9 wrz 2007, o 17:40

banalna sprawa masz dwie oryginalne kostki idziesz do sklepu z radiami i ci dobiorą odpowiednią pod radio i do instalacji oryginalnej bmw wiec co masz za problem są dwie jedna jest od napięcia a druga to same głośniki ale jak mówiłem idz do sklepu elektronicznego a najlepiej ze sprzętem car audio i będziesz miał po sprawie i może uda ci sie tym właśnie sposobem uratować auto przed jego spaleniem :wink:
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#10  Postprzez Strzelba » 9 wrz 2007, o 20:49

wisz co lepiej dla ciebie radia jak i auta bedzie jak pojedziesz do elektryka zaplacisz nie duzo kasy a bedziesz mial wszystko ok
a z tego w piszesz to naprawde jestes zielony a tak cos naknocisz to bedzie dodatkowy koszt albo nowego radio albo jeszcze gorzej jak cos sie popali pod deska w aucie
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#11  Postprzez ciekawski » 9 wrz 2007, o 21:41

witam
okazało się, że obeznany kolega był w stanie pomóc i już wszystko gra, tylko okazuje się mam za słabe radio na 250 watowe głośniki i trochę trzeszczą jak się podkręci, ale tak czy siak, na razie wystarczy :wink:
pozdrawiam
p.s. jakie waszym zdaniem będzie najlepsze radyjko pod takie głośniki do 350zł?
ciekawski

Post numer:#12  Postprzez Globi » 9 wrz 2007, o 21:54

bardziej precyzyjnie z tymi głośnikami 250 wat nic nie mówi ile maja w rms ale jak to jakieś krzaki to każde radio da rade kup najlepiej http://www.allegro.pl/item239418722_alp ... mocja.html coś takiego później lepsze głośniczki tylko nie buszmeny najlepiej hertz albo nawet w dobrych cenach sa głośniki takie jak lanzar i też w miarę grają jak nie chcesz sprzętu rozbudowywać to to powinno Ci w zupełności wystarczyć nie kupuj radia używanego dołóż 100zł i masz radio z gwarancją i dobrej jakości. Powodzenia
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#13  Postprzez Ostyn » 10 wrz 2007, o 07:47

Jak już jesteśmy przy temacie radia.
Myślę o zakupie czegoś takiego: http://www.allegro.pl/item241936032_son ... 24_fv.html

Proszę o jakieś opinie.
Ostyn

Post numer:#14  Postprzez Arczi e30 » 10 wrz 2007, o 18:14

ciekawski napisał(a):p.s. jakie waszym zdaniem będzie najlepsze radyjko pod takie głośniki do 350zł?

Ja mam kozak radio do BMW ... Blaupunkta z Mp3, ale nie oto chodzi, wyglada jak stara Bawaria, ma pomarańczowe podświetlenie i wyglada jakby był zarobiony do e30, a dałem za nie tylko 150zł, zapomniałem jednak model, jak niezapomne to zrobie fotki radyjka. Ma czystnik CD+Mp3 i sporo opcji, polecam ale nie widziałem takiego wczesniej, miałem farta ładnie chodzi 4x45W
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Post numer:#15  Postprzez ciekawski » 10 wrz 2007, o 22:37

Arczi e30,
takie byłoby idealne :cool2:
jakby Ci się udało zrobić fotki i jeszcze podać model byłbym bardzo wdzięczny :)
pozdrawiam
ciekawski

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie