To o czym mowicie, to blokada kradziezowa. Opisana w instrukcji obslugi (u mnie na stronie

.
Po "podwojnym" przekreceniu kluczyka w prawo blokuja sie zamki i nie mozna otworzyc drzwi.
Tak jak pisane, jest to funkcja wlaczana w drzwiach kierowcy lub w bagazniku.
Odgrzewam lekko zimnego kotleta, poniewaz mam taki problem:
Pamietam jak kupilem auto, to mozna bylo u mnie przekrecic kluczyk jakos 90 stopni w prawo. Ale jakos to nie dzialalo dobrze.
Teraz chcialbym to ogarnac. Niestety moge przekrecic kluczyk tylko 45 stopni (tak samo otwierajac i zamykajac). Wkladka i zamek jest wyczyszczony i teoretycznie powinno smigac... Jednak nie daje rady.
W bagazniku jeszcze nie probowalem, bo mam zasniedzialy zamek i bede wymienial wkladke.
Drugi motyw jest taki, ze zamykajac samochod (kluczykiem albo od srodka - od kierowcy albo w bagazniku) zamykaja sie wszystkie zamki (kierowca, pasazek i bagaznik). Otwieraja tez wszystkie.
Jednak gdy proboje zamknac lub otworzyc od strony pasazera, otwieraja sie tylko te drzwi (centralny nie dziala).
Kostki w drzwiach powinny byc dobre, ostatnio zostaly wymienione. Juz sam nie wiem co to moze byc. Ktos ma jakies pomysly?