[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

pier#####y obrotomierz itp

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

pier#####y obrotomierz itp

Post numer:#1  Postprzez miki » 5 mar 2009, o 13:22

juz nie wyrabiam. posprawdzalem chyba wszytsko co sie dalo, nawet wymienione zostaly bateryjki w zegarach (tak dla swietego spokoju) i dalej nie dziala mi obrotomierz/ekonomizer a zarazem podswietlenie wnetrza, schowka i bagaznika oraz zegarek!!! wniosek prosty cos pojebane jest w wiazce. niestey elektryk ze nie zaden i nawet ptrzac na jakis schemat sam nie dojde co to za problem. moze kos z was jest bardziej w temacie obcykany i mi pomoze. na logike jest jakis zonk w miejscu gdzie niedzialajace rzeczy maja wspolna wiazke czy jakos tak. nie chce odstawiac auta do jakiegos elektryka bo nie dosc ze zedrze kase to jescze rozpieprzy i pol auta
miki

Post numer:#2  Postprzez Krissek » 5 mar 2009, o 13:25

Tak na odległość to Ci nie pomogę - jakbyś był przypadkiem w Wuwua to się odezwij i spróbujemy pokombinować :)
Krissek

Post numer:#3  Postprzez miki » 5 mar 2009, o 13:29

krisse to masz pomysl gdzie zajrzec to pisz tu lub na pw moze jednak cos da sie zrobic, moze gzies jakas masa nie ma styku bo chyba innego punktu wspolnego wymienione rzeczy miec nie beda
miki

Post numer:#4  Postprzez Pietrek » 5 mar 2009, o 17:13

Bezpieczniki sprawdzone ?
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez miki » 5 mar 2009, o 19:05

Pietrek a ktory bezp jest odp. za te kilka rzeczy naraz????
miki

Post numer:#6  Postprzez kemot324 » 5 mar 2009, o 19:56

Sprawdź bezpiecznik numer 21.
kemot324

Post numer:#7  Postprzez Majkel82 » 5 mar 2009, o 19:59

No dokładnie u mnie też tak było jak padl bezpiecznik
Majkel82

Post numer:#8  Postprzez miki » 5 mar 2009, o 21:12

ok ale ten bezp nie odpowiada za obrotomierz przeciez
miki

Post numer:#9  Postprzez kemot324 » 5 mar 2009, o 21:41

No ale z niego również idzie jakieś zasilanie do licznika. Posprawdzaj najlepiej wszystkie, jak nie będzie efektu to będziemy myśleć dalej.
kemot324

Post numer:#10  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 6 mar 2009, o 08:12

MIKI a rozbierałeś zegary????? U mnie przyczyna nie działania ekonomizera i obrotomierza były przerwane ścieżki na płytce na której są akumulatorki od zegarów.
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#11  Postprzez Arczi e30 » 6 mar 2009, o 10:37

taaa było najpierw jakies inne zegary z obrotomierzem podpiac od jakiejkolwiek e30-tki .. przecie tylu luda u ciebie z e30-tkami ..
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Silnik: mxxbxx

Post numer:#12  Postprzez deeste » 6 mar 2009, o 11:19

Ja mam podobny problem w swojej e30..... i nie wiem od czego... Mianowicie nie działa mi obrotomierz , ekonomizer i OBC1 nie wyświetla.... kurde tez sprawdzalem bezpieczniki i wszystko ok.... Ja mam dodatkowo jeszcze taki objaw ze za kazdym razem jak zgasze silnik i wyjme kluczyk... to pozniej przy odpalaniu resetuje mi sie radio...(musze wklepywać CODE w radiu) tak jakby odłączało coś akumlator...... zwarcie czy coś....... HELP !!
deeste
Moderator

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25

Post numer:#13  Postprzez Stseba » 6 mar 2009, o 13:27

Witam kolegów miałem ten sam problem w swojej trumience. A mianowicie pewnego dnia (ok.tydzień temu) wsiadłem do wózka i odpaliłem a na zegarach brak obrotów. Nowięc posprawdzałem wszystko od silnika przez bespieczniki do zegarów i nic. Więc siadłem do schematów i BOMBA :D złoncze przewodów przy siedzeniu kierowcy w lewym progu (trzeba sprawdzić na całej długości progu od słupka przedniego do siedzenia kierowcy U mnie problem był bliżej słupka na schenacie złoncze jest koł siedzenia) . No więc do autka rozebrałem tapicerkę wyjołem wiązkę rozprułem izolację a tam zielono złoncze to kilka kabelków połączonych na tzw.RYJA i owinięte taśmą przewody( z tego co pamiętam zielono czerwone) były ugnite. Odizolowałem, skręciłem, zalutowałem, zaizolowałem I JEST OK. powodzenia w naprawie

[ Dodano: 06-03-2009, 12:35 ]
A to schemat z miejscem naprawy.

[ Dodano: 06-03-2009, 12:40 ]
Obrazek
Stseba

Post numer:#14  Postprzez deeste » 6 mar 2009, o 13:50

masz jeszcze jakas legende do tego co te symbole oznaczają tzn jakie złącza tam powinny być ? S###
deeste
Moderator

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25

Post numer:#15  Postprzez Stseba » 6 mar 2009, o 14:01

To złoncze to tylko przewody skręcone i zaizolowane żadnych kstek ani nic takiego mam kompletschematów do e30 318iC wszystko po angielsku.

[ Dodano: 06-03-2009, 13:10 ]
Napisz e-maila z adresem e to Ci je wyśle
Stseba

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie