[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

nie dziala wycieraczka tylnej szyby

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez RadarPoz » 15 gru 2007, o 10:00

jackx-36 napisał(a):
RadarPoz napisał(a):Ale w tych kostkach jest (w schowku po prawej)

Czy tak powinno być?

1. raczej w schowku po lewej stronie bogaznika :P
2. nie dochodzi do tego prąd bo to jest sterownik check panela ( tego przy lusterku) od swiateł i napięcie pokazuje sie dopiero kiedy włączysz swiatła lub nacisniesz hamulec :wink:

Źle się wyraziłem, sorry- po prawej stronie lewego schowka -to miałem na myśli. :oops:
Czyli to pierwsze foto to nie jest przekaźnik od wycieraczki?Dobrze rozumiem?Głowę bym dał że jak go wyjąłem to miał napisane że steruje wycieraczką.Ale może się mylę.
Napięcie sprawdzałem przy wyłączonych światłach ale wciśniętym przycisku wycieraczki tylnej (tym co się go da na stałe wcisnąć).Dzięki za podpowiedzi i czekam na jeszcze :cool2:
RadarPoz

Post numer:#17  Postprzez jackx-36 » 15 gru 2007, o 12:26

RadarPoz,

foto nr. 1 byc może jest to sterownik wycieraczki ( foto ostre ale nie zbyt dokładnie widac , czy wchodzi tam tylko ta jedna wtyczka )
foto nr. 2 na 100% sterownik check panela
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez Artur101 » 15 gru 2007, o 14:25

Witam ! ja też się dołączę bo mam ten sam (no może podobny) problem wycieraczka z tyłu po włożeniu bezpiecznika chodzi mi na okrągło i nie wiem czy to przełącznik czy ten przekaznik ? Proszę o podpowiedz
Z góry dziękuję :D
Artur101

Post numer:#19  Postprzez RadarPoz » 15 gru 2007, o 14:39

Artur101 napisał(a):Witam ! ja też się dołączę bo mam ten sam (no może podobny) problem wycieraczka z tyłu po włożeniu bezpiecznika chodzi mi na okrągło i nie wiem czy to przełącznik czy ten przekaznik ? Proszę o podpowiedz
Z góry dziękuję :D

O, to masz lepiej, przynajmniej szyba czysta :wink:
A zdradź tajemnice o którym bezpieczniku mówisz, bo jakoś od wycieraczki osobnego nie znalazłem.
A twoja wycieraczka chodzi po wciśnięciu "stałego wycierania" i nie robi przerw? dobrze rozumiem?
RadarPoz

Post numer:#20  Postprzez Artur101 » 15 gru 2007, o 14:46

Dokladnie tak - jak wkładam bezpiecznik to chodi bez przerwy
Sprawdzę który to bezpiecznik i dam znać bo powiem szczerze nie pamiętam w ktore gniazdo go wkladałem
Pozdrawiam

[ Dodano: 15-12-2007, 16:08 ]
Właśnie sprawdzilem ! po włożeniu bezpiecznika do gniazda nr 26 w skrzynce bezpiecznikow moja wycieraczka chodzi nonstop i co ciekawe zarówno przy włączonym przycisku wycieraczek jak i przy wyłączonym
Może ktoś wie o co chodzi ??
Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedz :wink:
Artur101

Post numer:#21  Postprzez yoshi » 15 gru 2007, o 19:35

Artur101, a ja wiem co jest powodem :P
bo miałem to samo :D
wciągnij silniczek wycieraczki z auta :!:

odkręć śruby i wylej wodę ze środka :!: miałem to samo :/

wymyj benzyną/nitro naładuj smaru i uszczelnij sylikonem silniczek :) załóż, problem zniknie :D
yoshi

Post numer:#22  Postprzez Artur101 » 15 gru 2007, o 19:50

Dzięki za podpowiedz ! na pewno to sprawdzę i muszę powiedzieć że nie wpadłbym na taki pomysł
Wielkie dzięki
Artur101

Post numer:#23  Postprzez yoshi » 15 gru 2007, o 19:59

Artur101, ja też, gdyby nie to ze wymieniałem silniczek :) a stary rozebrałem po zdjęciu z czystej ciekawości i sie załamałem jak zobaczyłem co w środku :!:
yoshi

Post numer:#24  Postprzez RadarPoz » 15 gru 2007, o 21:24

Artur101 napisał(a):Sprawdzę który to bezpiecznik i dam znać bo powiem szczerze nie pamiętam w ktore gniazdo go wkladałem
Pozdrawiam

Właśnie sprawdzilem ! po włożeniu bezpiecznika do gniazda nr 26 w skrzynce bezpiecznikow moja wycieraczka chodzi nonstop i co ciekawe zarówno przy włączonym przycisku wycieraczek jak i przy wyłączonym

BINGO! :thu: Bezpiecznik nr 26-był spalony :oops: . Ktoś zastąpił u mnie kiedyś podwójny przycisk wycieraczek jakimś innym, chyba od awaryjnych - widocznie coś tam zwarło i się zjarał ! Teraz kupiłem właściwy włącznik ale nie wiedziałem gdzie w skrzynce szukać tego bezp. Artur101Wielkie dzięki!
Zauważyłem że wycieraczka dość wolno chodzi a pompka od spryskiwacza coś nie daje rady-słychać buczenie ale nie widać żeby leciał płyn- muszę jeszcze pogrzebać, może dysze zapchane albo wężyk gdzieś się rozłączył...
Jeszcze raz dziękuje za wszystkie podpowiedzi :cool2:
RadarPoz

Post numer:#25  Postprzez KosMon » 30 mar 2008, o 23:14

Podłącze się do tematu - mam problem ale z przednią wycieraczką od pasażera. Nie chodzi mi i jest tak jakby luźna - 'jak to ugryźć' ??
KosMon

Post numer:#26  Postprzez wrona » 30 mar 2008, o 23:43

KosMon napisał(a):Podłącze się do tematu - mam problem ale z przednią wycieraczką od pasażera. Nie chodzi mi i jest tak jakby luźna - 'jak to ugryźć' ??

powody moga byc dwa

1. wytarLy ci sie ząbki na elemencie do którego przykrecone jest ramię wycieraczki
2. rozwalił sie mechanizm wycieraczek (pod podszybiem)

w obu przypadkach da sie to jakos reanimowac ale efekt bedzie na krotka mete, takze polecam wymienic caly mechanizm wraz z silnikiem

pozdr
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#27  Postprzez KosMon » 30 mar 2008, o 23:48

jak się najszybciej do tego zabrać, może jakieś fotki ;)
ile ew kosztuje taki silniczek?
KosMon

Post numer:#28  Postprzez wrona » 31 mar 2008, o 00:11

fotek nie mam, poza tym nigdy nie wymienialem w e30 :mrgreen: tylko w e36, pracy niewiele, a calosc znajdziesz na alllegro

pozdro
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#29  Postprzez KosMon » 31 mar 2008, o 00:18

wrona napisał(a):fotek nie mam, poza tym nigdy nie wymienialem w e30 :mrgreen: tylko w e36, pracy niewiele, a calosc znajdziesz na alllegro

dzieki, jutro w przerwie pracy coś powalcze ;)
KosMon

Re: nie dziala wycieraczka tylnej szyby

Post numer:#30  Postprzez miki » 31 mar 2008, o 17:29

montecarllo napisał(a): nie dziala wycieraczka tylnej szyby i jej spryskiwacz

kurcze a ja wczorajk wieczorem zauwazylem ze u mnie tez nie dziala to i z tego co mi sie przypomnialo nie trybi od momentu zakupu auta
miki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie