[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Adaptacja spryskiwaczy lamp do E30

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez jackx-36 » 14 mar 2010, o 13:36

M-Technic2 napisał(a):to wiadomo ze nie bardzo cos umyja tyle ze przeplukaja ,ale ksenony juz mozna wlozyc

czyli chcesz zrobic zwykłe druciarstwo , jak juz cos robic, to tak ze by działało dobrze a nie dla samej sztuki , bo dla oka to mozesz tez przykleic na plaster imitacje która bedzie tak samo działać .... czyli pic na wode fotomontaż
a to czy bedziesz miał spryskiwacze lamp czy nie to i tak jak policjant bedzie chciał to Ci zabierze dowód za xenony
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez kafarek » 14 mar 2010, o 14:12

jackx-36 napisał(a):1. zastanówcie sie dla czego w E30 były spryskiwacze i wycieraczki na lampy a np. w E34 juz nie , choc sa z tego samego przedziału wiekowego , jesli to zrobicie to bedziecie wiedziec dla czego ori spryski na lampy do E30 "same" nic nie umyją/wyczyszczą

No zastanawiam się i zastanawiam i dojść nie mogę.. Mam E34 ze spryskami.. no i mam E30 ze spryskami i wycieraczkami.. Patrze i tak patrze na obie i nic poza ciśnieniem nie mogę wykumać :(

Podpowiesz?
kafarek

Post numer:#18  Postprzez Robcio_ » 14 mar 2010, o 14:38

Bo tylko o ciśnienie chodzi, w e30 masz wycieraczki żeby przetrzeć płyn którym lampa są polane, w e34 płyn pod ciśnieniem czyści lampę :D

coś jak myjnia zwykła i bezdotykowa :P
Darki i taty tuning WARIATY
Robcio_
Magister

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 535d
Nadwozie: Touring
Silnik: M57TUD30

Post numer:#19  Postprzez M-Technic2 » 14 mar 2010, o 15:02

czyli chcesz zrobic zwykłe druciarstwo , jak juz cos robic, to tak ze by działało dobrze a nie dla samej sztuki , bo dla oka to mozesz tez przykleic na plaster imitacje która bedzie tak samo działać .... czyli pic na wode fotomontaż

na swoj sposob moze i druciarstwo,ale zeby bylo dobrze to w e30 musza byc wycieraczki ktore sa nieosiagalne,wiercenie dziur w zderzaku i zakladnie spryskow z e34 tez jest druciarstwem jak by nie patrzec nie jest to ori , pozatym oryginalne spryski czy to z e30 czy e34 nie umyja tak szkla jak wycieraczka, moim zdaniem moga je tylko splukac podczas deszczu,pluchy itp z brudu i o to mi chodzilo.
a to czy bedziesz miał spryskiwacze lamp czy nie to i tak jak policjant bedzie chciał to Ci zabierze dowód za xenony

zgadzam sie ,ale jako takie spryskiwacze lamp to juz dobry atut w dyskusji :)
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#20  Postprzez jackx-36 » 14 mar 2010, o 16:22

M-Technic2 napisał(a):pozatym oryginalne spryski czy to z e30 czy e34 nie umyja tak szkla jak wycieraczka

spryskiwacze w e34 są wysokocisnieniowe i działają na takiej samej zasadzie jak myjka bezdotykowa i dla tego nie są potrzebne wycieraczki , w E30 spryskiwacze jedynie podają/polewają płyn na lampy , tak samo jak spryskiwacze głowne na szybe i dla tego jest potrzebna wycieraczka.
jesli sadzisz ze spryskiwacze wysokocisnieniowe nie spełniają swojej roli , to powiedz to producentom samochodów które stosują ten patent we wszystkich współczesnych samochodach.
swoją drogą wolałbym załozyc spryskiwacze od E34 lub E32 , przynajmniej spełniało by swoją funkcje

alee co tam , wazne ze sie wie ze mam sprykiwacze na lampy , a ze nie działają to juz inna inszość :bag:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#21  Postprzez Grzesiek2290 » 14 mar 2010, o 16:50

jackx-36 A nie orientujesz się czy do wyokociśnieniowych sprysków z E34/32 potrzebna jest specjalna pompka ?

Bo powiem szczerze że opcja takich sprysków na zderzaku bardziej mi się podoba niż wycieraczki.
E30 325i 87' - rozebrałem i nie umiem złożyć
Grzesiek2290
Doktor

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B2X

Post numer:#22  Postprzez vmasher » 14 mar 2010, o 17:20

ja miałem wysokociśnieniowe w E36 i z tego co pamiętam to pompka była inna niż ta pompka od sprysków szyby czołowej

spryskiwacze spełniały swą rolę - było mega ciśnienie i naprawdę myło lampy (jedyny minus to szybko ubywający płyn w zbiorniczku) :jum:
vmasher
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#23  Postprzez M-Technic2 » 14 mar 2010, o 17:21

jackx-36 napisał(a):alee co tam , wazne ze sie wie ze mam sprykiwacze na lampy , a ze nie działają to juz inna inszość :bag:

jackx-36, tak jak pisalem bardziej mi chodzi o spryski same w sobie w razie kontroli :police: , jak bedzie mozliwosc zdobycia wycieraczek itp to pewnie ze bym zalozyl jak wiekszosc z nas , narazie mysle i jak widzisz nie tylko Ja nad takim pol-srodkiem, mam nadzieje ze to potrafisz zrozumiec. a nie doszukujesz sie druciarstwa ,i szpanowania spryskami na lampy ,bo zapewniam Cie ze nie o to w tym chodzi.
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#24  Postprzez Grzesiek2290 » 14 mar 2010, o 17:36

Dla mnie sprysk na zderzaku jest nie tyle co półśrodkiem ,a czymś bardziej estetycznym niż wycieraczki (która chyba tylko przez swoją unikalność są takie porządane-akurat z boku wygląda to trochę śmiesznie) , a zarazem łatwiej dostępnym w normalnej cenie.
E30 325i 87' - rozebrałem i nie umiem złożyć
Grzesiek2290
Doktor

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B2X

Post numer:#25  Postprzez jackx-36 » 14 mar 2010, o 18:03

Grzesiek2290 napisał(a):jackx-36 A nie orientujesz się czy do wyokociśnieniowych sprysków z E34/32 potrzebna jest specjalna pompka

ETK podaje dwa różne nr. na pompki ale mysle ze jest to podyktowane raczej budową zewnętrzną , najprosciej to sprawdzic jak jest naprawde . trzeba by zdobyc taki spryskiwacz wysokocisnieniowy i podłączyc go pod pompkę i bedzie wiadomo czy wymagana jest "specjalna" czy nie.
moim zdaniem obie pompki mają taką samą wydajność , wnioskuje to na podstawie działania myjki samochodowej, myjka taka ma stałą wydajność a sam strumień/cisnienie wody reguluje sie za pomocą wymiennych lanc lub regulowaną dyszą
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#26  Postprzez Wojtek-E30 » 14 mar 2010, o 19:44

vmasher napisał(a):ja miałem wysokociśnieniowe w E36 i z tego co pamiętam to pompka była inna niż ta pompka od sprysków szyby czołowej

spryskiwacze spełniały swą rolę - było mega ciśnienie i naprawdę myło lampy (jedyny minus to szybko ubywający płyn w zbiorniczku) :jum:

Dlatego do zbiorniczka od mycia lamp trzeba lać wodę , przynajmniej latem :cool2:
Wojtek-E30

Post numer:#27  Postprzez vmasher » 14 mar 2010, o 20:14

Wojtek-E30 napisał(a):Dlatego do zbiorniczka od mycia lamp trzeba lać wodę , przynajmniej latem

ale przynajmniej w e36 jest 1 zbiorniczek 5l na spryski szyby i lamp :P
vmasher
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie