[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Monta? ORI Centralnego Zamka - Prosba o Pomoc

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez zabafilip » 8 cze 2011, o 15:48

maaaad napisał(a):No właśnie nie... :/ Może nieprecyzyjnie się wyraziłem, chodzi o bębenki zamków:
Obrazek
Obrazek

Hmm, mam cały zestaw zdemontowany centralnego i chyba są takie same...
Obrazek
zabafilip
Magister

Moje BMW: 325eA
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#17  Postprzez groocha » 9 cze 2011, o 09:53

ja odpuściłem montaż niestety, nie chcę ciągnąć kabli po aucie i wymieniać wiązek, za dużo grzebaniny :D

za to szukam sportsitze do coupe :D
E30 325i coupe
E30 325e sedan
E34 528i sedan
groocha
Uczeń

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25
Kolejne BMW: 325e
Nadwozie: Sedan

Post numer:#18  Postprzez zabafilip » 9 cze 2011, o 09:55

Ja w 2d nie widzę sensu montowania centralnego...
Obrazek
zabafilip
Magister

Moje BMW: 325eA
Silnik: MxxBxx

Post numer:#19  Postprzez maaaad » 9 cze 2011, o 10:59

To ja pociągnę wątek, bo kładłem wiązkę pod el. szyby, więc pod centralny to była już tylko formalność.
Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, czy występował 1 rodzaj siłowników czy 2? Kiedy była zmiana? Czy są kompatybilne ze sobą? Bo mam 2 różne rodzaje...
Aaa, i jeszcze jedno - do czego jest ta kostka? Jest ona tylko przy wiązce w drzwiach kierowcy:
Obrazek
W którym miejscu powinna być przykręcona?
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Silnik: M52B28

Post numer:#20  Postprzez Dantte26 » 9 cze 2011, o 19:02

zasada działania dźwigni jest taka sama...występują dźwignie sterująco-zamykające (ok. 5 pinów) i tylko zamykające (ok. 2 piny) i bez problemu można je podłączyć...co do różnych modeli w e30 to nie wiem...być może...ja zakładałem komplet z e34...co do kostki na foto to wydaje mi się że jest to przekaźnik do podkowy (grzałki) bębenka zamka...w zestawie powinien być jeszcze taki mikroprzełącznik montowany do wewnętrznego mechanizmu klamki...niestety fotek nie posiadam...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25

Post numer:#21  Postprzez AdamKor » 15 lis 2011, o 17:38

Nie będę zaczynał nowego wątku, bo mógłbym swój nazwać dokładnie tak, jak ten ;)

Jestem coraz bliżej zrealizowania kilku celi w mojej czerwonej, czyli montaż ori centralnego i elektrycznych szybek, podpięcie wysokotonowych głośników w trójkątach.

Posiadam:
- zamki, siłowniki, grzałkę do zamka kierowcy, mechanizmy szyb, wiązki na bogato w oboje drzwi - generalnie drzwi mam ogarnięte
- wiązkę w aucie do elektrycznych szyb, brakuje mi tylko zakończeń do wtyczki w drzwiach, ale to jakoś rozwiążę
- siłownik klapki wlewu paliwa, razem z mocowaniem, gumami, itd.
- siłownik klapy bagażnika, zamek bagażnika pod centralny
- sterownik do centralnego wraz z mocowaniem.

Czego nie posiadam, to całej wiązki do syczków i centralnego znajdującej się w aucie... ;\
Ale po kolei - w ASO nie ma już elementu łączącego siłownik z zamkiem klapy bagażnika - gorąca prośba do kogoś, kto ma możliwość o podanie wymiarów takiego dynksa.
Kolejna rzecz - w zamku od strony kierowcy, w samym bębnie na kluczyk, trochę większym niż normalny (bez centralnego) jest sprężynka. U mnie wygląda ona jakby wypięła się z jednego mocowania i majta se luźno - tak ma być?
No i w końcu, wiązkę do szybek skleciłem sobie na podstawie prostego schematu znalezionego w sieci. Niestety nie mogę znaleźć nic podobnego odnośnie centralnego zamka i syczków. Jeśli ktoś dysponuje takimi materiałami to baaaaaaaaaaardzo bym prosił o udostępnienie :) Chętnie kupię kompletną wiązkę do centralnego (razem z bagażnikiem i klapką paliwa), lub chociaż same wtyczki (do sterownika, siłowników bagażu i paliwa, no i wszystkie poza tymi, o których nie wiem...)

POZDRO :)
AdamKor
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: -------

co do tego dynksa :P

Post numer:#22  Postprzez Loki » 17 lis 2011, o 21:06

AdamKor napisał(a):gorąca prośba do kogoś, kto ma możliwość o podanie wymiarów takiego dynksa.

Chodzi Ci o część numer 7 -->!<-- ??

To jest ta częśc co jest powyzej numerem 7 --> Obrazek
I tak jak na zdjęciu, całość 6cm i 14mm, 13mm, 9mm.

AdamKor napisał(a):Kolejna rzecz - w zamku od strony kierowcy, w samym bębnie na kluczyk, trochę większym niż normalny (bez centralnego) jest sprężynka. U mnie wygląda ona jakby wypięła się z jednego mocowania i majta se luźno - tak ma być?

Strone wcześniej w tym temacie, kolega maaaad zamieszcza zdjęcie bębenka zamku ze sprężynką i bez. Widać tą sprężynkę całkiem dobrze, więc może Ci to też jakoś pomoże.

Pzdr :)
Loki

Re: co do tego dynksa :P

Post numer:#23  Postprzez AdamKor » 17 lis 2011, o 21:28

Loki napisał(a):
AdamKor napisał(a):gorąca prośba do kogoś, kto ma możliwość o podanie wymiarów takiego dynksa.

Chodzi Ci o część numer 7 -->!<-- ??

To jest ta częśc co jest powyzej numerem 7 --> [url=http://images45.fotosik.pl/1216/8919e24047a7bb27m.jpg]Obrazek[/URL]
I tak jak na zdjęciu, całość 6cm i 14mm, 13mm, 9mm.

AdamKor napisał(a):Kolejna rzecz - w zamku od strony kierowcy, w samym bębnie na kluczyk, trochę większym niż normalny (bez centralnego) jest sprężynka. U mnie wygląda ona jakby wypięła się z jednego mocowania i majta se luźno - tak ma być?

Strone wcześniej w tym temacie, kolega maaaad zamieszcza zdjęcie bębenka zamku ze sprężynką i bez. Widać tą sprężynkę całkiem dobrze, więc może Ci to też jakoś pomoże.

Pzdr :)

Ogromne dzięki dobry człowieku za wymiary :D :not:
sprężynkę już wcisnąłem gdzie trzeba

[ Dodano: 18-11-2011, 22:32 ]
OK, jestem już kawałek dalej :)
Ale, ale... jeśli nie miałem centralnego, to czy możliwe jest, że nie ma otworu w prawym tylnym nadkolu, żeby przełożyć trzpień siłownika blokującego klapkę wlewu paliwa?
Ponadto, zamek kierowcy (centralny nie jest jeszcze podpięty pod prąd) jest zacięty w pozycji otwartej - tzn. siłownik po zdjęciu działa, ma zakres pracy w porządku, natomiast sam zamek jest cały czas otwarty. Kluczyk chodzi bez problemu w każdą pozycję ale nie zamyka, rygielek ani drgnie.

Kupię wiązkę z kabiny do centralnego zamka coupe, razem z kostkami drzwi.... :cho:
AdamKor
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: -------

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie