[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z licznikami

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Obrotomierz i ekonomizer - nie działają.

Post numer:#16  Postprzez IsaBB1 » 24 paź 2011, o 15:03

Podłączę się do tematu. Mój problem jest taki, że przestał mi działać całkowicie obrotomierz i ekonomizer - najprawdopodobniej temu pomogłem. Zabrałem się za porządki kabli i wszystko peszlowałem. Jednak poza wiązką od radia nic nie usuwałem na stałe. Odpiąłem wtyczkę przy lewarku i zapomniałem podłączyć - już nie działało. wpiąłem na nowo ale dalej nie działa. Czy ktoś może mi poradzić gdzie jeszcze mogłem coś namieszać? Z tego co czytam to do obrotomierza są jakieś oddzielne bezpieczniki ?? O ile ekonomizer nie jest mi strasznie potrzebny to obrotek jest podstawą.
IsaBB1

Post numer:#17  Postprzez wojtaq » 24 paź 2011, o 17:46

podstawa to sprawdzić wszystkie bezpieczniki
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#18  Postprzez elementfx » 25 paź 2011, o 20:52

Witam
Również mam problem z ekonomizerem. Działał prawidłowo i pewnego dnia przestał działać. Załącza się dopiero gdy temperatura przekroczy połowę na wskaźniku. Czy to wina akumulatorów ?

dodam jeszcze że dziś po tym jak auto stało kilka dni ( a w nocy padało ) to ekonomizer zaczął działać od razu. W takim razie to pewnie wina styków ?
elementfx

Post numer:#19  Postprzez tomek_f7 » 1 sty 2012, o 23:32

Witam
Mam podobny problem,gasnie podswietlenie zegarów,predkosciomierz wariuje a co za tym idzie ekonomizer no i poziom paliwa,winna jest wtyczka koloru białego za zegarem predkosci.
Psikałem juz spreyem kontact na styki i nic.Bede jutro działał z tym bo denerwuje
Pozdrawiam

[ Dodano: 16-01-2012, 21:51 ]
Pomogło delikatne odgięcie w tą sama strone wszystkich 26 szpileczek w gniazdku białym zegarów :cool2: :cool2:
tomek_f7

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie