[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie działa licznik.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Re: Nie działa licznik.

Post numer:#16  Postprzez dzikuPL » 6 paź 2016, o 09:47

Pacher napisał(a):Pewnie chodziło mu o "umasowanie" zegara które jest zrobione na śrubce mocującej zegar do obudowy licznika, a nie o mocowanie wskazówki. Pomaga poczyszczenie tego połączenia i dociągnięcie nakrętki która lubi się luzować.
Pzdr

O to dokładnie chodziło! Źle to wcześniej ująłem :)
dzikuPL

Post numer:#17  Postprzez Scorpi » 6 paź 2016, o 22:27

Nie będę zakładał osobnego tematu. U mnie miałem ostatnio podobny problem. Jednocześnie padł mi prędkościomierz, licznik km i ekonomizer. Miał ktoś podobną sytuację?
Scorpi

Post numer:#18  Postprzez Adrian1984 » 20 lis 2016, o 18:46

nie chce kolejnego tematu zakladać, nie działa mi przebieg bo obrobiona jest zebatka, chcialbym zachowac oryginalny przebieg i zostac przy nim, da sie wymienic ten pret z zebatka ? ?
Obrazek

Obrazek

druga sprawa to nie działajacy wskaźnik temperatury (reszta działa) mam nadzieje ze wymiana załatwi sprawe.
czy wylany akumulatorek nie zniszczył płytki ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Adrian1984

Post numer:#19  Postprzez anxiety » 26 gru 2017, o 19:52

Tym razem ja odświeżę temat żeby nie zakładać nowego:

Zegary u mnie w aucie działają jak chcą... nie działa ekonomizer, licznik paliwa, dziś wariował ten od temperatury (skacze od środka do jednej kreski niżej, potem na niej stanął i tyle) i na dodatek dziś nie zaświeciła się połowa podświetlenia (lewa strona). I teraz pytanie: jeśli chcę wymienić licznik, bo mam nadzieję, że mi to pomoże, to potrzebuję zegary od swojego silnika (1.8is przeszczepiony z 1.6 oryginalnego) czy jakiegokolwiek wyskalowanego podobnie i przekładam jakąś tam kość kodującą? Najchętniej przełożyłbym też licznik prędkości dla zachowania przebiegu bo o ile mam gdzieś ile on tam pokaże to najłatwiej będzie z wymianą oleju itp. Czy po prostu kupić sprawne od 1.8is i włożyć, podpiać wtyczki i to powinno zadziałać bez problemu?
anxiety

Post numer:#20  Postprzez stopakropa » 21 maja 2018, o 09:55

Podbijam również do tematu. U mnie tak samo wskaźniki działają jak chcą. Poziom paliwa jest na full, teraz doszedł wskaźnik temperatury. Jak puknie się z okolicy danego wskaźnika to wraca na jakiś czas do prawidłowego stanu, ale też nie zawsze. Dodatkowo czasem nie działają kierunki w prawo (wtedy również pomaga albo puknięcie albo wrzucenie kierunku raz jeszcze). Ktoś się uporał już z tym problemem?
stopakropa

Post numer:#21  Postprzez misza » 21 maja 2018, o 11:11

Jeśli chodzi o wskaźnik temperatury silnika to najczęstsza przyczyna takiej pracy to brak masy. Wystarczy bardzo mocno dokręcić sam wskaźnik do płytki(musisz rozebrać zegary). Miałem tak samo i od 2 lat brak problemu.
misza

Post numer:#22  Postprzez egon-23 » 24 sty 2019, o 15:36

Witam, panowie szybkie pytanie! Wylały mi Aku w liczniku, nie tak mocno jak powyżej.. Ale nie działa połowa zegara i po rozkręceniu okazało się też, że nie mam diód od inspekcji.. :shock: I moje pytanie brzmi: czy płytka o zegara z silnika 1.6 z analogowym zegarkiem będzie pasować??? Bo z tego co się orientuję to w tym zegarze można wymienić zegar na obrotomierz i działa bez problemu.
egon-23
Uczeń

Moje BMW: 327
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 325
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#23  Postprzez mattim » 25 sty 2019, o 12:44

Płytka jest taka sama we wszystkich, z obrotkiem i bez, nawet od diesla. Ważne że były dwa typy płytek, starszy i nowszy, musisz kupić zegary z taką samą obudową (kość kodująca z przodu na dole lub z tyłu na wysokości oborotomierza).
mattim
Moderator

Moje BMW: 323i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B23
Kolejne BMW: _____
Silnik: MxxBxx

Post numer:#24  Postprzez egon-23 » 25 sty 2019, o 22:34

U siebie ma kość z przodu. Więc jak rozumiem potrzeby jest mi licznik z kością z przodu nie ważne z jakiej pojemności?

-- Dodano 17 lut 2019, o 12:37 --

egon-23 napisał(a):U siebie ma kość z przodu. Więc jak rozumiem potrzeby jest mi licznik z kością z przodu nie ważne z jakiej pojemności?

Kupiłem drugi licznik jest w jeszcze gorszym stanie niż mój obecny.. Więc reanimuje swój! A bynajmniej spróbuję go naprawić. Jeden aku wylał i uszkodził mi 2 ścieżki oraz kilka rezystorów. Jak na razie szukam auk ale zamienniki są dostępne w DE u nas kupi same aku ale bez nóżek, można wlutowac.. Ale jest to odradzane. Coś wymyślę.
egon-23
Uczeń

Moje BMW: 327
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 325
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie