[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z prawymi kierunkami!!!!

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez kaczy-k9 » 14 wrz 2007, o 21:42

Ona jest na dwóch śrubach? Znalazłem tylko jedną :duh: drugiej widocznie brakuje, ale faktycznie da się odgiąć i przekaźnik jest w zasięgu. Już zamówiłem i czekam na przesyłkę, to pykanie straszne irytuje a seryjne nagłośnienie nie jest zbyt imponujące.

Założyłem właśnie nowy przekaźnik i nie pomogło :cry: Ten jest Helli i wydaje inny dźwięk ale problem pozostał. Jak zaglądam do kolumny kierowniczej, to zauważyłem jakiś luźny przewód, zakończony oczkiem jakby na śrubę, wygląda jak masa od czegoś. Czy to może mieć znaczenie?? Nie ma szans sie do niego dostać bez zdjęcia kierownicy, więc pytanie jak ją zdjąć? Jacx-36, pisałeś że torx-em ale jak się do niej dobrać, krok po kroku. dzięki.
kaczy-k9

Post numer:#17  Postprzez swx » 29 paź 2007, o 16:49

a jesli np. wszystko dziala oki poza przednim prawym kierunkiem ? sprawdzilem zarowke i ok a i tak niedziala ,tylny miga szybciutko (jakby byla spalona )ale przedni zamarl z czym to moze byc zwiazane prąd znikną czy co?
swx

Post numer:#18  Postprzez Iro » 29 paź 2007, o 16:54

u mnie też na 1 się trzyma i jak gdzieś wstrząśnie, wiadomo gleba i twardość 100% to czasami sie zawiesza, spróbuj pomachać (powciskać) klosz kierunku do środka i zobacz czy łączy.
Iro

Post numer:#19  Postprzez Mleko » 23 cze 2008, o 22:13

Odgrzeję starego kotleta po raz drugi:

umyłem auto, myślę przejadę się aby tarcze nie rdzewiały. Jade, wszystko ok, migam w lewo i w prawo, po chwili znowu w lewo a tu tylko szybkie stuku-puku bimetalu, na tablicy brak lampki i co ważniejsze brak kierunków z lewej strony (przód i tył). Z prawej wszystko ok stuka normalnie i lampka jest, jak włącze awaryjne też ok (stuka normalnie i 2 lampki są), czyli żarówki spoko. Wziąłem się za ściąganie fajery i tych obudów kolumny ale ciemno już się zrobiło...

Myślicie, że to przełącznik przy kierownicy? Jeśli tak będzie to dam znać.

Pzd.
Mleko

Post numer:#20  Postprzez Barnaba » 17 gru 2010, o 11:13

cześć

też nie zakładam nowego tematu, odgrzeje stary temat :)

Ja mam problem, znaczy Bunia ma problem, jak se jedziemy i włączę kierunek, to pyka mi z dobrą częstotliwością, lecz pyknie mi 3 do 5 razy i przestaje pykać, świecić na desce rozdzielczej i kierunki, na początku jeszcze przed mrozami, miałem problem tylko z lewym kierunkiem, ale teraz pojawił się problem z prawym, wczoraj odkryłem, że jak walnę pięścią w kierownice, po tym jak przestaje działać, to znowu pyka 3 do 5 razy i zanika, znowu walnięcie w kierę i znowu pyka, a jak samochód jest już ciepły to działa bez zarzutu. czy to wina przekaźnika ??

pozdrawiam
Barnaba

Post numer:#21  Postprzez TheChoseN » 7 paź 2012, o 21:49

Odgrzewam kotleta z pytaniem czy kolega Mleko rozwiązał swój problem, ja właśnie zakupiłem swoją bumkę i mam dokładnie ten sam problem, tyle że z prawą stroną (awaryjki działają, lewy kierunek działa przód i tył, na desce lampka miga, lecz w prawo brak kierunków brak lampki na zegarach i słychać tylko szybko przerywacz, tak jak przy uszkodzonej żarówce).

Widzę, że kolega Mleko logował się ostatnio w 2010 roku wiec może ktoś inny rozwiązał w tym czasie taki sam problem?

[23-10-2012]: Dziś wymieniłem, przekaźnik przy manetce kierunkowskazów, włącznik świateł awaryjnych oraz zamieniałem miejscami żarówki w lampach... bez rezultatu. Została mi jeszcze manetka (już mam zakupioną), ale by to zrobić muszę ściągnąć kierownicę :-(
TheChoseN

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie