[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Centralny zamek - problem

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Re: Centralny zamek - problem

Post numer:#151  Postprzez Jerry » 11 mar 2016, o 10:35

Wlasnie o to chodzi ze po odlaczeniu wlacznika w drzwiach kierowcy moge zamykac z drzwi pasazera i z klapy ale otwierania nie ma.
Jerry
Uczeń

Moje BMW: 316
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#152  Postprzez Jerry » 14 mar 2016, o 11:27

Witam ponownie,
zauwazylem ze mikrowlacznik drzwi kierowcy jest inny dla samochodow z autoalarmem i bez niego (inne nr czesci). Ja mialem auto alarm dokladany (jakis top safe chyba). Teraz on nie steruje zamkiem bo chcialem przywrocic ori polaczenia [WHITE SMILING FACE]. Czy jest mozliwosc ze cos zle polaczylem lutujac gniazdo kabina-drzwi i teraz mi cos zwiera/blokuje?
Jerry
Uczeń

Post numer:#153  Postprzez Pacher » 14 mar 2016, o 19:23

No jak Ty nie wiesz czy coś źle połączyłeś, to my już nie pomożemy...
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe

Post numer:#154  Postprzez Jerry » 14 mar 2016, o 23:31

Widzisz chodzi mi o to ze gdzies czytalem ze ktorys kabel odpowiada za taka blokade i ktos komus pisal jak to rozwiazac. Ja ze swojej strony polaczylem najlepiej jak umialem...
Ja chetnie cos sprawdze cos pomierze nawet jakis schemat by mi sie przydal bo te co mam z neta to albo nic nie widac albo rysowane przez kogos kto te zamki ma w jednym palcu i rozgryzienie ich komus kto pierwszy raz to robi sprawia problem. Ale dzieki.
Jerry
Uczeń

Re:

Post numer:#155  Postprzez Szczepan9000 » 11 gru 2018, o 22:43

MaDin napisał(a):Witam.
Oto rozpiska centralnego w samochodzie kombi ale na 99% sedan i cupe pasuje;
złącze wtykowe centralki (biała):
pin nr 1 niebieski łączy - pin nr 9 niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 10 biały złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 1 biały złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe;pin nr 3 niebieski złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe; wlew paliwa niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika (klapka); klapa bagażnika niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 2 biały łączy - pin nr 9 niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 10 biały złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 1 biały złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe;pin nr 3 niebieski złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe; wlew paliwa niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika (klapka); klapa bagażnika niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 3 czerwono-czarny łączy - kostka od czasowego gaśnięcia oświetlenia 2x czerwono-czarny przewody bez nr pin.

pin nr 4 brązowy łączy - pin nr 3 brązowy (kostka od czasowego gaśnięcia oświetlenia);pin nr 8 brązowy złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe; bagażnik brązowy bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 5 zielony łączy - złącze dodatkowe przewód zielony wtyk czerwony - 'zasilanie'.

pin nr 6 zielono-niebieski łączy - pin nr 12 zielono-niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe.

pin nr 7 żółto-niebieski łączy - pin nr 11 żółto-niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe.

pin nr 8 zielono-czarny łączy - bagażnik zielono-czarny bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 9 zielono-fioletowy łączy - pin nr 3 brązowy (kostka od czasowego gaśnięcia oświetlenia); pin nr 8 brązowy złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe; bagażnik zielono-fioletowy bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 10 czerwono-brązowy łączy - pin nr 17 czerwono-brązowy złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe.

pin nr 11 czarny łączy - pin nr 5 czarny złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe.

piny nr 12,13,14 wolne

Trochę jest czytania ale mam nadzieje, że choć trochę pomogłem mającym problem z centralnym. W niektórych przypadkach u forumowiczów wystarczy, że znajdą problem po tej rozpisce. W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać na pw.

pocisk997,
Siłownik od klapki jest inny niż bagażnika, a problem masz raczej z centralką. Jeśli nie odłączyłeś centralki od zasilania jak sprawdzałeś siłownik od bagażnika. Raczej wszystkie prace przy elektryce radze robić na odłączonym zasilaniu.

[ Dodano: 06-01-2011, 17:58 ]
Dodatek:
Pin nr 4 brązowy jest masą.

Dodatek
Od złącza dodatkowego czerwono-zielony przewód idzie do bezpiecznika 21 (i to jest główne zasilanie centralki).

Siema,

potrzebuje odgrzac temat, nie posiada ktoś graficznej rozpiski tych połączeń?
Szczepan9000

Post numer:#156  Postprzez egon-23 » 1 sty 2019, o 11:06

Witam, panowie mam problem z montażem mikroprzełącznika do zamka.. kilka lat temu wymontowałem cały centralny z auta i mikroprzełącznik był zamontowany na blaszce w okolicach wkładki. W moim aucie zdjęłem tapicerkę i się okazuje że mam ogrzewanie klamki i jakoś mi nie pasuje ten mikroprzełącznik. Ktoś może mi podpowiedzieć jak to zamontować?

-- Dodano 24 sty 2019, o 13:51 --

Szczepan9000 napisał(a):
MaDin napisał(a):Witam.
Oto rozpiska centralnego w samochodzie kombi ale na 99% sedan i cupe pasuje;
złącze wtykowe centralki (biała):
pin nr 1 niebieski łączy - pin nr 9 niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 10 biały złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 1 biały złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe;pin nr 3 niebieski złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe; wlew paliwa niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika (klapka); klapa bagażnika niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 2 biały łączy - pin nr 9 niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 10 biały złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe;pin nr 1 biały złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe;pin nr 3 niebieski złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe; wlew paliwa niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika (klapka); klapa bagażnika niebieski i biały bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 3 czerwono-czarny łączy - kostka od czasowego gaśnięcia oświetlenia 2x czerwono-czarny przewody bez nr pin.

pin nr 4 brązowy łączy - pin nr 3 brązowy (kostka od czasowego gaśnięcia oświetlenia);pin nr 8 brązowy złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe; bagażnik brązowy bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 5 zielony łączy - złącze dodatkowe przewód zielony wtyk czerwony - 'zasilanie'.

pin nr 6 zielono-niebieski łączy - pin nr 12 zielono-niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe.

pin nr 7 żółto-niebieski łączy - pin nr 11 żółto-niebieski złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe.

pin nr 8 zielono-czarny łączy - bagażnik zielono-czarny bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 9 zielono-fioletowy łączy - pin nr 3 brązowy (kostka od czasowego gaśnięcia oświetlenia); pin nr 8 brązowy złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe; bagażnik zielono-fioletowy bez nr pin wsuwka siłownika.

pin nr 10 czerwono-brązowy łączy - pin nr 17 czerwono-brązowy złącze wtykowe drzwi przednich lewe i prawe.

pin nr 11 czarny łączy - pin nr 5 czarny złącze wtykowe drzwi tylnych lewe i prawe.

piny nr 12,13,14 wolne

Trochę jest czytania ale mam nadzieje, że choć trochę pomogłem mającym problem z centralnym. W niektórych przypadkach u forumowiczów wystarczy, że znajdą problem po tej rozpisce. W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać na pw.

pocisk997,
Siłownik od klapki jest inny niż bagażnika, a problem masz raczej z centralką. Jeśli nie odłączyłeś centralki od zasilania jak sprawdzałeś siłownik od bagażnika. Raczej wszystkie prace przy elektryce radze robić na odłączonym zasilaniu.

[ Dodano: 06-01-2011, 17:58 ]
Dodatek:
Pin nr 4 brązowy jest masą.

Dodatek
Od złącza dodatkowego czerwono-zielony przewód idzie do bezpiecznika 21 (i to jest główne zasilanie centralki).

Siema,

potrzebuje odgrzac temat, nie posiada ktoś graficznej rozpiski tych połączeń?

Co dokładnie potrzebujesz wiedzieć?
egon-23
Uczeń

Moje BMW: 327
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B27
Kolejne BMW: 325
Nadwozie: Cabrio

Poprzednia strona