[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przewody WN - a co to za koncowka

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#31  Postprzez brygi667 » 7 mar 2009, o 23:34

w takim razie postaram się jutro zamienić te przewody tak jak powinno być i napiszę czy jest jakiś efekt
brygi667

Post numer:#32  Postprzez luk869 » 7 mar 2009, o 23:41

Mauser napisał:

"Co do Championów . . . . . .to tak jak z Iskrami - dobre do Poloneza, kabe championy też mi sie w polonezie sprawowały nieźle,"

Otóż ja pewnie należę do oszczędniejszych właścicieli e30- mam M40 i w dodatku lpg :shock: A kable zmieniałem prawie rok temu na Championy plus świece championa razem po zniżce w FOCIE zapłaciłem 120 zł. Śmiga jak potrzeba i się o nic nie pyta :kie:
pisma procesowe, podania/wnioski, ubezpieczenia, odszkodowania

luk.golebiewski.kancelaria@gmail.com

koparka-otwock.com.pl

koparka-warszawa.com.pl

zakładanieogrodów.com.pl (z polskimi znakami!)
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#33  Postprzez brygi667 » 10 mar 2009, o 19:56

pod odłączeniu tego czujnika nie zauważyłem żadnej zmiany w pracy silnika
brygi667

Post numer:#34  Postprzez Mauser » 10 mar 2009, o 22:48

LUK869 - nic tylko się cieszyć :-)
Mauser
Uczeń

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: a'la S52
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 320
Silnik: M47N2_
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#35  Postprzez brygi667 » 11 mar 2009, o 00:01

gdyby nie fakt że przekładanie i odpinanie tego czujnika kosztowalo mnie uszkodzeniem dwóch przewodów WN to byłby powód do radości :duh: ale niestety tak to jest ze ciekawość nie popłaca :bag:
brygi667

Post numer:#36  Postprzez Tsmek » 22 mar 2009, o 22:08

Cze. Ja mam problem z gryzoniami i troszkę szukałem. Można kupić kable pojedyncze np. Bosch. Można również kupić sam kabel w serwisie BMW na odcinki za 37zł. Odcinek to według sprzedawczyni długość najdłuższego kabla. Resztę czyli fajki to akurat mam nowe bo przewody świeżo wymieniłem. Co do impulsatora to wystarczy rozmontować kabel i założyć a później zamontować fajkę....
Tsmek

Post numer:#37  Postprzez pikollo » 22 gru 2009, o 22:54

Ten kabelek który sie znajduje na ostatnim przewodzie czyli 4 cylinder ( od rozrządu sie liczy od 1 ) to impulsator,prawdopodobnie służy on do odcinki zapłonu,ale nie jestem pewny do końca. Sam wymieniałem kable i założyłem bez tego impulsatora i auto chodzi bez zmian.
pikollo

Post numer:#38  Postprzez POTEGAT » 22 gru 2009, o 23:48

Jest to Czujnik identyfikacji cylindra tak to się nazywa fachowo.
POTEGAT
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#39  Postprzez Trebor » 14 lip 2010, o 11:27

Dziś zakładałem nową kopułkę i palec "bremi" i niestety k...a urwał mi się ten kabel od czujnika. Iskra na świecach jest, paliwko sobie płynie a autko nie zapala. Ale jest dobrze, mam nową cewkę, kopułkę i palec i teraz razem z kablami WN kupię świece :) Będzie pięknie :D:D:D
Trebor

Post numer:#40  Postprzez SCOUT » 14 lip 2010, o 16:26

Mam dwie sztuki e30 m40b16 i w żadnej nie było problemu z odpaleniem bez tego czujnika a jedna beemka(żony)przez prawie rok śmigała bez tego czujnika i nic się nie działo.Sprawdź czy podczas montażu wtyczki nie odczepiłeś wtyczki od listwy wtryskowej.

[ Dodano: 14-07-2010, 16:29 ]
Sprostuję!
Montażu wtyczki czujnika połączonego z kablem do czwartego gara.
SCOUT

Post numer:#41  Postprzez tigre0070 » 14 lip 2010, o 16:31

Trebor napisał(a):Iskra na świecach jest, paliwko sobie płynie a autko nie zapala
to nie wina czujnika....
tigre0070

Post numer:#42  Postprzez X_E_O_N » 14 lip 2010, o 20:03

ten czujnik sluzy do identyfikacji czyli daje info ze na 1 cylindrze byla iskra tylko dla diagnostyki nie ma zadnego wplywu na prace silnika bo nie moze miec skoro to tylko info mozna bez niego jezdzic i nic kompletnie nie bedzie sie dzialo pozdro
X_E_O_N

Post numer:#43  Postprzez Trebor » 14 lip 2010, o 23:13

W takim razie może macie jakiś pomysł co może być nie tak?? Nie było iskry, wymieniłem kopułkę i palec, pojawiła się iskra ale nie pali. Dodam jeszcze, zę wtyczka od czujnika jest dalej podpięta bo ten kabel od czujnika urwał mi się zaraz przy kablu WN. Czy to może być przyczyna, że wtyczka jest nadal wpięta w gniazdo?? To chyba nie powinno mieć znaczenia
Trebor

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie