[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

elektryka, alarm, centralny

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#61  Postprzez PR0ZAC » 15 lis 2009, o 18:09

Nie musi być z touringa. Wątpię żeby BMW robiło różne centralki. Co najwyżej podłączenia były różne w coupe i sedanie/touringu.
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#62  Postprzez bey » 15 lis 2009, o 22:07

no to jakby ktos mial czas i checi to prosil bym o pomoc :) bo nie wiem czy o naprawiac czy kupic nowe
bey
Student

Moje BMW: 325eT
Nadwozie: Touring
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#63  Postprzez PR0ZAC » 16 lis 2009, o 17:25

Jestem prawie pewny że w centralce nie ma nic czego nie można dorobić samemu. Na Twoim miejscu dorwałbym schemat, wyjął centralke, rozebrał ją i sprawdził czy wszystkie przewody są na swoim miejscu i są solidnie połączone.
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28

Post numer:#64  Postprzez bey » 16 lis 2009, o 21:43

jutro jak zostanie mi czasu to to wyciagne i zrobie jakas fotke czy cos bo bak musze wlozyc i korby wyciagnac z bloku do szlifu itd

[ Dodano: 20-11-2009, 12:49 ]
mam w rekach rozebrana centralke i w sumie wszystko ok , sa te 2 bebeki itd ale nie dziala centralny , czy ten centralny jest z pilota czy z kluczyka ? no i jak sprawdzic
bey
Student

Moje BMW: 325eT
Nadwozie: Touring
Silnik: M20B27

Post numer:#65  Postprzez erp71 » 1 gru 2009, o 16:54

może ktoś podesłać zdjęcie centralki zamka? mam u siebie wiązki w drzwiach pod centralny wiec spoko ale zastanawiam się czy konieczne jest ciągniecie nowych kabli od prawego gniazda drzwi do lewej strony aby podłączyć do centralki. Pod głośnikiem z lewej strony mam kostkę na jakiś moduł ale nie jest ona dużo większa jak np od przycisków. Jest też kilka wolnych konektorów oraz jedna wtyczka z tego co pamiętam 3/4 pinowa.

i jeszcze tak nie do tematu rurka która tam idzie jest od odpływu szybra? woda leci do progu? w środku mam jakąś plastikowa zaślepkę.

=
zdjęcie modułu chyba znalazłem http://3.bp.blogspot.com/_G4cjSII_T3k/S ... ule_02.JPG

gniazdo wygląda mi na przekaźnikowe, ale od czego miał by być tam przekaźnik, moduł tzw komfortu od przygaszania oświetlenia? A konektory które są na zdjęciu?
Obrazek Obrazek
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25

Post numer:#66  Postprzez wojtaq » 2 gru 2009, o 00:37

erp71 napisał(a):może ktoś podesłać zdjęcie centralki zamka? mam u siebie wiązki w drzwiach pod centralny wiec spoko ale zastanawiam się czy konieczne jest ciągniecie nowych kabli od prawego gniazda drzwi do lewej strony aby podłączyć do centralki. Pod głośnikiem z lewej strony mam kostkę na jakiś moduł ale nie jest ona dużo większa jak np od przycisków. Jest też kilka wolnych konektorów oraz jedna wtyczka z tego co pamiętam 3/4 pinowa.

i jeszcze tak nie do tematu rurka która tam idzie jest od odpływu szybra? woda leci do progu? w środku mam jakąś plastikowa zaślepkę.

=
zdjęcie modułu chyba znalazłem http://3.bp.blogspot.com/_G4cjSII_T3k/S ... ule_02.JPG

gniazdo wygląda mi na przekaźnikowe, ale od czego miał by być tam przekaźnik, moduł tzw komfortu od przygaszania oświetlenia? A konektory które są na zdjęciu?
[url=http://img130.imageshack.us/img130/8770/dsc02672n.th.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://img4.imageshack.us/img4/5148/dsc02675xv.th.jpg]Obrazek[/URL]

rurka od szybra ma 1,5 -2cm srednicy i woda z niej wlatuje do progu
zaślepkę plastikową chyba masz jak wyciągniesz głośnik to poniżej o ile dobrze zrozumiałem i tam właśnie powinna być
kostka jest na przekaźnik chyba od el szyb ale nie pamiętam na 100%
wydaje mi się że w aucie nie będziesz miał wiązki pod centralny i w drzwiach prawdopodobnie też chyba że ktoś je zmieniał
nie wiem na 100 % ale chyba centralek były 2 typy
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40

Post numer:#67  Postprzez El Commandante » 8 gru 2009, o 19:23

Witam mam prolem z centralnym ... otoz tak.... ostatnio przestalo dzialac mi zamykanie...
odkrylem przyczyne i byl to zasniedzialy przekaznik ... chcialem go przeczyscic i przeczyscielm i poczatkowo dzialal ale tez nie za dorbze , wiec przeczyscielm jeszcze raz obydwa tak porzadnie...
i od tad nie dzialaja oba, kupilem nowe przekazniki i wmontowalem je tak jak podlaczone byly tamte i dalej to samo po wcisneiciu przycisku na pilocie od otwieranai i zamykania tylko centralka alarmu zawyje a przekazniki sie nie przelaczaja... gdzie moze byc przyczyna ??
sprawdzalem to do przekaznikow napiecie dochodzilo ...

[ Dodano: 08-12-2009, 21:21 ]
cos z centralka chyba sie stalo.... mam nadzieje ze juz jej nie uratuje :mrgreen: wkoncu jakas lepszy alarm wsadze :) bo magicar to syf
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25

Post numer:#68  Postprzez erp71 » 9 gru 2009, o 18:25

Posiadam druty łączące siłowniki centralnego wyciągnięte od sedana ale okazały się dużo za krótkie. W bmw nie są w stanie mi powiedzieć czy te podane w katalogu będą pasowały http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=50 tym bardziej że 5,6 różni się na obrazku od siebie. A te co wymontowałem z sedana są identyczne i były ori. Czy mógł by mi ktoś podać wymiary tego łącznika u siebie w coupe? Czy są takie same L,P. Dzięki za odpowiedz.
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Silnik: M50B25

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie