[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

niema iskry

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

niema iskry

Post numer:#1  Postprzez DamianK54 » 17 paź 2009, o 00:45

Siemka mam maly problem :cry: mianowicie podczas jazdy zgasla mi bunia i niechciala zapalic, krecilem krecilem i nic... po 30min ruszania wszystkimi kablami pod maska zapalila normalnie ale tylko na moment i znowu zgasla... zdazylem narazie zdiagnozowac ze niedochodzi prad do cewki i wszystkie kable przy silniku wygladaja normalnie tzn niepourywanie czy poodpinane... gdzie szukac przyczyny? silnik b27 odblokowana eta. z gory dzieki za kazda pomoc:)
DamianK54

Post numer:#2  Postprzez AddaM » 17 paź 2009, o 11:48

Sprawdź czujnik położenia wału. Jeżeli on nie działa - nie ma iskry i pompa paliwa nie chodzi. Więc obadaj czy dochodzi prąd do pompy jak nie to masz przyczynę
AddaM

Post numer:#3  Postprzez DamianK54 » 17 paź 2009, o 13:52

pompa wlasnie podaje paliwo... wyglada jakby cos styku niemialo ale gdzie jak wszystko wyglada ok? :shock:
DamianK54

Post numer:#4  Postprzez Gr390R » 17 paź 2009, o 14:49

jakie wartości powinien mieć dobry czujnik położeniu wału ??
Gr390R

Post numer:#5  Postprzez DamianK54 » 18 paź 2009, o 16:08

Koledzy pomozcie bo juz mnie to irytuje :cry: pompa dostaje prad wiec chyba czujnik polozenia walu jest ok, silnik kreci ale do cewki niedochodzi napiecie...:/?? wszystkie kable wygladaja ok. to moze jakis przekaznik? komp?
DamianK54

Post numer:#6  Postprzez trusek99 » 18 paź 2009, o 17:18

jesli cewka, kable, czujnik polozenia wału i kopułka jest ok to bankowo komp. tez tak samo mialem i nie grzeb sie w tych czesciach tylko podmien kompa od razu.
trusek99

Powrót do Elektryka & Oświetlenie