[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

nie dzialaja halogeny :((

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

nie dzialaja halogeny :((

Post numer:#1  Postprzez dober » 2 gru 2009, o 00:19

jak w temacie. od jakiegos czasu przestaly dzialac. bezpieczniki i przekaznik jest w porzadku. zarowki nie sa przepalone. dodam iz kontrolka na zaegarach od halogenow nie swieci sie gdy probuje zalaczyc. tylne przeciwmgielne dzialaja. dla pewnosci zmienilem takze sam wlacznik swiatel halogenowych (tych przy wlaczniku mijania) i to samo. czyli zostaja mi tylko kabelki? co moze byc jeszcze przyczyna, badz co tam jeszcze mozna sprawdzic?
dober

Post numer:#2  Postprzez Paul » 2 gru 2009, o 00:30

sprawdź czy na włączniku jest prąd

a dalej musisz chyba iść po kablu od prądu do miejsca gdzie go nie będzie.

jesli układ jest sprawny to tylko mechanicznie mógł się kabel uszkodzić bo chyba nie ma innej opcji żeby coś nie działało.
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez pocisk997 » 2 gru 2009, o 00:41

Mialem ten sam problem. Najpierw winowajcą okazały się być styki we wtyczkach halogenow. Pozniej przestaly dzialać znów, tz czasem zadzialaly, czasem nie, musialem ze 100x naciskac guzik zeby sie zalączyly, podmienilem przekaznik i jak ręką odjął... Powodzenia !!!
Układy wydechowe z nierdzewki, SWAPY, przeróbki aut do sportu, 2jd Garage

viewtopic.php?f=91&t=44829
pocisk997
Profesor

Moje BMW: 328i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m52b28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez BeMek_E30 » 2 gru 2009, o 17:31

Zobacz czy kostka przy przyciskach jest dobrze wpięta bo miałem taki sam problem ledwo co kostka była wpięta a tylko tył mi świecił.
BeMek_E30

Post numer:#5  Postprzez tigre0070 » 2 gru 2009, o 17:39

a ja zacząłbym od sprawdzenia połączeń przy samych halogenach , one są narażone na warunki zewnętrzne
tigre0070

Powrót do Elektryka & Oświetlenie