[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z OIL SERVICE

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Problem z OIL SERVICE

Post numer:#1  Postprzez Falconx » 31 gru 2009, o 11:57

Witam . Została mi jedna zielona dioda do wymiany oleju , ale ponieważ przyszedł czas na rozrząd to wziołem sie za silnik : wymieniłem rozrząd , hydropopychacze , olej . Skasowałem inspekcje i oil servis i po kasowaniu zapalił mi 4 diody zamiast 5 . Kasowałem pare razy i cały cvzas to samo. Przychodzę rano do auta , włączam zapłon a tam 5 diodek :D . Myślę sobie - jest OK. Póżniej odpalam auto i znowu mam 4 diodki. I tak jest codziennie . Ma ktoś z Was jakieś pomysły , :evil:
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez marisa » 31 gru 2009, o 12:18

Kolego,
mam dokładnie tą samą przypadłosć. Po kilkuktortnym kasowaniu kontrolek oleju i inspekcji nadal lekko podświetla się oilsevice na niekorzyść jednej zielonej lampki od oleju, która gaśnie. Nie mam pomysłu co robić, zegary wymienione niedawno wiec raczej ok.
marisa

Post numer:#3  Postprzez skiper » 31 gru 2009, o 13:02

na moje jest to najmniejszy problem jaki może nas spotkać hehe..mi sie serwis i inspekcja zepsuła i świeci mi cały czas czerwona i żółta dioda...juz sie przyzwyczaiłem hehe
skiper

Post numer:#4  Postprzez Leon » 31 gru 2009, o 16:45

Falconx napisał(a):łączam zapłon a tam 5 diodek . Myślę sobie - jest OK. Póżniej odpalam auto i znowu mam 4 diodki

Też tak miałem zaraz po wymianie oleju :jum:
Na początku 5 kwadracik lekko się żarzył lub wcale nie świciał... po za tym wszytsko ok z diodami :cool2:
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez MrUw@ » 31 gru 2009, o 19:53

marisa napisał(a):Po kilkuktortnym kasowaniu kontrolek oleju i inspekcji nadal lekko podświetla się oilsevice na niekorzyść jednej zielonej lampki od oleju, która gaśnie

u mnie było ok z każdym kasowaniem a po swapie na m30 zrobiło sie tak wlasnie :D I kasowanie juz niepomaga :D niewiem ocb :D
MrUw@

Post numer:#6  Postprzez marisa » 1 sty 2010, o 18:23

właśnie mnie się tak stało po podłączeniu obc. Wiem że wtyczka od obc jest podpięta w zegarach z tylu dokładnie za lampkami od oleju ale czy to miałoby jakiś wpływ na diody??? Raczej nie... i nie mam pojęcia co jest przyczyną, OilService dalej świeci :cho:
marisa

Post numer:#7  Postprzez Falconx » 2 sty 2010, o 12:24

U mnie nie swieci napis tylko ta jedna diodka raz jest a raz jej nie ma - dochodzę do wnioskiu , że ten typ tak ma.
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Elektryka & Oświetlenie