[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pobor pradu w akumulatorze ?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Pobor pradu w akumulatorze ?

Post numer:#1  Postprzez Menl » 17 sty 2010, o 23:04

Jak bylo to niech ktos wklei mi linka to dostanie"pomogl"
Jak nie to szukam odpowiedzi na pytanie - jaki powinien byc pobor pradu w moim cabrio M40 z akumulatorem 55' przy zgaszonym silniku, wylaczonym alarmie i innych :cen: jak swiatla , lampki...
Menl

Post numer:#2  Postprzez POTEGAT » 17 sty 2010, o 23:31

Pobór prądu rzędu setek Ampera musiałbym dokładnie sprawdzić u siebie ale będzie to gdzieś 0,02_0,04
POTEGAT
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Menl » 17 sty 2010, o 23:38

Napewno ?
Bo u mnie wyszlo 0.30 ampera i dlatego zadalem pytanie bo chyba cos duzo :x
Menl

Post numer:#4  Postprzez MrUw@ » 17 sty 2010, o 23:55

raczej nie wiecej niż niz 0,05A obojętnie jakie auto to by niebyło... 5mA wiec jak dobrze rozumiemy jednostki to u ciebie ciagnie za dużo prądu coś...
MrUw@

Post numer:#5  Postprzez Menl » 18 sty 2010, o 00:07

Wiem ze za duzo bo mam prawie nowy aku , nie mam sprzetu garajacego typu radio na MP3, wzmacniacz i mega glosniki a pobor pradu cos nie halo.
Menl

Post numer:#6  Postprzez El Commandante » 18 sty 2010, o 00:55

Menel, wyciągaj bezpieczniki po kolei i sprawdzaj co tyle prądu żre . jak wyciągniesz któryś i pobór napiecia spadnie to będziesz wiedział gdzie szukać. u mnie ostatnio było zwarcie i tez miałem duży pobór... okazało się ze przez przewód puszczony dziko do radia , kawałek przewodu było obdarte z izolacji i stykał się z czymś .... i aku zdychał
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#7  Postprzez POTEGAT » 18 sty 2010, o 21:59

0,3 Ampera to duży pobór doba na mrozie i nie zapala chyba że masz duży akumulator to dłużej
Najłatwiej to tak jak ktoś napisał wyciągaj bezpieczniki
POTEGAT
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#8  Postprzez Menl » 19 sty 2010, o 00:19

POTEGAT, zgadza sie. Jak w piatek po pracy odstawie ja na parking a w sobote nie ruszam tylka z domu to w niedziele juz ma problemy z odpaleniem. Przygasaja kontrolki ale jakos daje rade. Pewnie zle podlaczylem oryginalne radio bmw, mozliwe ze dmuchawa tylna ma zwaricie bo tez dokupilem uzywke lub Piter cos z alarmem namieszal. Nic innego od zakupu tej e30 nie montowalem/ruszalem.
Dzisiaj nie chcialo mi sie przy bezpiecznikach grzebac, ziomowy len :|
Menl

Post numer:#9  Postprzez high-tech » 19 sty 2010, o 00:29

Może przekaźnik od alarmu jest odwrotnie spięty? Dawaliście zabezpieczenie po stacyjce?

pozdro
high-tech
Student

Moje BMW: e3x
Silnik: m70b50
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#10  Postprzez Menl » 19 sty 2010, o 01:03

high-tech, a musze spytac Pitera bo to on mi montowal caly alarm.
Ale kurde nie ma bata, to musi byc jedna z tych trzech rzeczy ktore wymienilem powyzej. Jeszcze sonde wymienialem na nowa, moze jakies zwarcie robi chociaz spalanie jest ok. Musze skoczyc do Carrefoura na Wilenska do mojego big garazu 8)
Menl

Post numer:#11  Postprzez mariusz_ek » 31 mar 2010, o 12:49

no a takie zaczęło dręczyć mnie pytanie...albo problem... jak jest podłączone jakie kolwiek radio w samochodzie i jest wyłączone to dużo większy będzie pobór prądu?

Rozładowywało mi aku po jednym dniu nie odpalania...sprawdziłem pobór wyszło 0.5-0.6A! sprawdziłem no i taki pobór maiło radio alpine...odłączyłem je pobór spadł do 0.05A
Wniosek: radio żre prąd; dla peności podłączyłem inne (JVC) i wyszło że na nim jest ok

oddałem radyjko do serwisu (gwarancja) i dziś do mnie zadzwonili że radio jest sprawne i fabrycznie ma taki pobór prądu! i do tego obciążają mnie kosztami wysyłki 40pln! :cen:
Jestem wściekły...i teraz chcę się do nich przejechać ale nie wiem do końca jak gadać...bo już pewność mi zniknęła co do tego poboru (patrz pierwsze zdanie)

może ktoś podpowie jak to z tym poborem jest....
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Silnik: M40B18
Kolejne BMW: e24
Silnik: M30B28

Post numer:#12  Postprzez tigre0070 » 31 mar 2010, o 17:00

pobór faktycznie masz o wiele za duży.
Na pewno dobrze było podłączone?
tigre0070

Post numer:#13  Postprzez mariusz_ek » 31 mar 2010, o 17:52

radio to mam ponad pół roku i dopiero w styczniu zaczęły pojawiać się te problemy...wszystko podpięte pod kostkę iso której nie ruszałem...wcześniej wszystko był

[ Dodano: 31-03-2010, 17:56 ]
radio to mam ponad pół roku i dopiero w styczniu zaczęły pojawiać się te problemy...wszystko podpięte pod kostkę iso której nie ruszałem...wcześniej wszystko było ok!

normalnie kaplica...wcześniej miałem pioneera (spsuł się) i mocno zraziłem się do ich serwisu (czekałem 10tygodni na to by stwierdzili, że radio jest sprawne, a jednak później wymienili czujnik pilota) Teraz widzę że chyba mocno zrażę się do alpine...
mariusz_ek
Moderator

Post numer:#14  Postprzez tigre0070 » 31 mar 2010, o 18:22

w styczniu były mrozy , może aku masz padnięty i tyle...

ja na alpine nigdy nie narzekałem...
tigre0070

Post numer:#15  Postprzez mariusz_ek » 31 mar 2010, o 19:51

no ale taki pobór prądu może być przez to że aku padnięty? hmmm...jutro podjadę do znajomego elektryka by mi go sprawdził ale...wątpię trochę w to że już się wysypał...ma jakieś 1.5roku...
mariusz_ek
Moderator

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie