[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Żarowki h1

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Żarowki h1

Post numer:#1  Postprzez miki » 7 mar 2010, o 00:19

jako, że nasza kochana policja zmusiła mnie do tymczasowego wyrzucenia ksenonów z auta i zastąpienia ich zwykłymi żarówkami to poszukuje jakiś porządnych żarówek które będą dobrze świecić i będą dawać dobre światło nie męczące wzroku, bo zakupione na stacji benzynowej najzwyklejsze jakieś navara czy coś to są delikatnie mówiąc do :cen:
zastanawiam się nad osram cool blue i philips blue vision ale co do tych to słyszałem że szybko padają
co polecacie?
miki

Post numer:#2  Postprzez Iro » 7 mar 2010, o 00:32

Miki badz uparty wstawiaj xenony :P
Iro

Post numer:#3  Postprzez Menl » 7 mar 2010, o 00:34

Jaka barwe miales ksenonow ?
Jestem tez tego zdania aby byc wytrwalym i zakladac dalej ksenony. Przeczekaj troche i zakladaj ponownie.
Menl

Post numer:#4  Postprzez miki » 7 mar 2010, o 00:35

Iro, będa napweno ale gdzies tak za miesiąc
w poniedziałek wybierma sie po ponad 3latach przerejstrować auto, posmigam trochę na żarówkach a wraz z założeniem alusów pojawia sie i ksenony ale tym razem nawet jak zabiora dowód to nie bedzie mnie straszyć wizja wycieczki po odbior (choc i tak 60km to blisko w porownaniu z tym co niektórzy mieli)

[ Dodano: 06-03-2010, 23:36 ]
Menel napisał(a):Jaka barwe miales ksenonow ?

6000 ale chyba zmienie na 4300 ??
miki

Post numer:#5  Postprzez valdi80 » 7 mar 2010, o 00:41

Z Philipsa polecam Vision Plus, chyba że korci Cię ta niebieska poświata. Żywot jasnych h1 jest krótki, bo wolframowy żarnik jest cieńszy niż w zwykłej- żarzy się mocniej, ale i krócej...
Duży wybór żarówek jest w "Neonie" na Rzemieślniczej.
Ostatnio edytowano 7 mar 2010, o 00:46 przez valdi80, łącznie edytowano 1 raz
Wozu braucht man einen Stern, einen Blitz oder 4 Ringe...?! Zum Leben braucht man nur 2 Nieren
www.youngtimerhouse.pl
https://www.facebook.com/youngtimerhouse
valdi80
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez miki » 7 mar 2010, o 00:45

valdi80, no właśnie po zmianie na zwykłe brak mi tego odcienia i nie umiem się przyzwyczaić do żółtej plamy przed autem

PS zmień podpis nie herr schmidt tylko herr hans landa o ile dobrze pamiętam z Bękartów :mrgreen:
miki

Post numer:#7  Postprzez Menl » 7 mar 2010, o 00:48

4300 jest troche zbyt zolta czasami, lepiej pomysl o 5000K.
Menl

Post numer:#8  Postprzez bmw320i_e30 » 7 mar 2010, o 00:50

ja mam żarówki PHILIPS CRYSTAL VISION 4300K świecą fajnie
kupowałem na allegro
http://www.allegro.pl/item929026310_phi ... e_vis.html

Obrazek
bmw320i_e30

Post numer:#9  Postprzez valdi80 » 7 mar 2010, o 00:51

PS zmień podpis nie herr schmidt tylko herr hans landa o ile dobrze pamiętam z Bękartów :mrgreen:

Pamiętasz bezbłędnie (IMO najbarwniejsza postać w tym filmie Quentina), ale... jednak Herr Schmidt- ze względu na fele w mojej popierdółce ;)
Wozu braucht man einen Stern, einen Blitz oder 4 Ringe...?! Zum Leben braucht man nur 2 Nieren
www.youngtimerhouse.pl
https://www.facebook.com/youngtimerhouse
valdi80
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez tigre0070 » 7 mar 2010, o 02:00

miki, a jak oni u Ciebie dojrzeli ksenony?
Nie miałeś schowanych przetwornic?

Kupuj dobre philipsy , albo wsadzaj ksenony spowrotem.
Menel napisał(a):4300 jest troche zbyt zolta czasami, lepiej pomysl o 5000K.
nie jest ani trochę żółta.
Miałem i jakoś żółte nie były...

to jest żółte??
Obrazek
Obrazek
tigre0070

Post numer:#11  Postprzez plotek » 7 mar 2010, o 02:55

ziom, zregeneruj odblysniki w lampach i kup nowe szkla lamp a zapomnisz o ksenonie. Ja tak zrobilem u siebie i jest poprostu bosko nocą. Mialem zakladac swoj zestaw na przetwornicach denso, ktory mialem w poprzednim aucie ale teraz uwazam ze nie ma potrzeby :mrgreen:
plotek
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez miki » 7 mar 2010, o 12:37

plotek, hehe czemu nie ale ja mam bh made by wrona więc raczej nie będę się w to bawić
tigre0070 napisał(a):miki, a jak oni u Ciebie dojrzeli ksenony?
Nie miałeś schowanych przetwornic?

jak mnie zatrzymał to wziął dokumenty i kazał maskę otworzyć, z prawej przetwornica schowana bo szukał z latarką ale z lewej na wierzchu i tylko jak zobaczył to od razu z latarka świecić po kloszu i szukać oznaczenia hc

chcesz powiedzieć że jak będę miał pochowane przetwornice to nie udowodni nikt że to ksenon? przecież przy włączaniu jest charakterystyczny błysk i powolne rozpalanie żarnika
Ostatnio edytowano 7 mar 2010, o 12:40 przez miki, łącznie edytowano 1 raz
miki

Post numer:#13  Postprzez neophyte » 7 mar 2010, o 12:39

Miki zenony powoli się rozpalają jak nie są jeszcze nagrzane. w innym wypadku zapalają się jak zwykłe żarówki.
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#14  Postprzez miki » 7 mar 2010, o 12:44

dobra plan mam taki: w poniedziałek przerejestrowuje auto wkładam philipsy i za jakiś czas wraz z alusami wracają ksenony. ale mam pytanie czy wystarczy mi kupić same żarniki np 4300 czy tam 5000 i połączyć to z moimi przetwornicami czy też trzeba zakupić cały komplet?
miki

Post numer:#15  Postprzez MAJSU » 7 mar 2010, o 12:58

miki napisał(a):chcesz powiedzieć że jak będę miał pochowane przetwornice to nie udowodni nikt że to ksenon? przecież przy włączaniu jest charakterystyczny błysk i powolne rozpalanie żarnika

A jak udowodni jak nie znajdzie przetwornic ? Musi mieć specjalne urządzonko do mierzenia natężenia światła. Równie dobrze mógłby powiedzieć patrząc na srebrny samochód że dla niego to jest czerwony i on zabiera papiery bo się w dowodzie nie zgadza.
MAJSU

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie