Z tego co ludzie na forum pisza to na przewodach WN chyba nie ma co oszczedzac.Lepiej dolozyc do porzadnej firmy i miec spokoj.Co do swiec to wiadomo-Bosch,ngk.
Mialem kiedys m10 i kupilem badziewna kopulke-nie wiem czy 20 tys wytrzymala a potem jaja sie zaczely.
A gdybyś jeszcze znalazł chwile na Vin, który Ci podesłałem to byłoby już całkiem świątecznie;] Link do dekoda który ktoś wrzucił w Twoim temacie nie mówi nic czego każdy by nie wiedział.
Ja przed wczoraj zamowilem do mojego m20b20 palec rozdzielacza BREMI, kopulke BREMI, przewody mialy byc tez BREMI, ale sprzedawca mnie poinformowal, ze zostaly uszkodzone (cale szczescie sprawdzili przed wyslaniem), wiec dostane NGK, no i swiece NGK.
Skoro wszyscy pisza ze nie warto zalowac na te czesci kasy, to nie pozalowalem. O efektach napewno tu napisze, jak powkladam te elementy.
Tyle ze ja mam m20b20, 6 cylindrow, wiec do twojego pewnie mniej by wyszlo.
Koplulka 168, palec 45, przewody BREMI 425, ale bede mial zworcona kasek bo NGK sa troche tansze, 380 o ile pamietam, swiece 50, plus koszta przesylki. Troche jednak jest :/
Post numer:#12przez e30cult » 18 mar 2010, o 00:19
No sporo razem, ale jak mówisz, przynajmniej spokój na długie kilometry. Muszę poszperać w garażu, poszukać gratów do opchnięcia. Niedługo wywalę na forum, może komuś coś się przyda, a ja zainwestuję w porządną elektrykę, żeby nie jeździć ze stroboskopem pod maską;]
Dzis przyszly przewody, palec i kopulka, czekam na swiece, moze jutro dojada.
Zamontowane juz w aucie, niecala godzina roboty. Silnik dziala bez zarzutu. Nie pyrcha i nie krztusi sie, reaguje na gaz fajnie. Wkoncu do pracy bede mogl podjechac beemka jak czlowiek, a nie jak starym parchem. Ktore szarpalo i sie krztusilo, o wolnych obrotach na benzynie to juz moglem zapomniec.
Sorki za jakosc zdjec, robione komorka na szybciocha
Post numer:#14przez e30cult » 19 mar 2010, o 08:33
Dokładnie te same objawy mam. Czekam aż mój mechanik wróci z nart, to zamówię u niego przewody i całą resztę bo dobre rabaty załatwia. wyskubię jednak te pare stówek na lepszy sprzęcior.