[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Soczewki

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Soczewki

Post numer:#1  Postprzez miki » 27 paź 2007, o 13:46

Nie wiem czy to dobry dział ale jak dla mnie odpowiedni :wink:
Chciałbym w końcu wymienic lampy przednie w mojej e30. chciałbym soczewki aby zrobic maly update przodu :mrgreen: najbardziej chce wersje bez usmiechu bo wydaje mi sie ze bedzie bardziej pasowac do mego autka. Teraz w koncu pytanie :na co musze zwrócic uwage kupujac soczewki aby bez problemu je zamontowac w samochodzie i kiedys z czasem wsadzic tam xenon :mrgreen: Mam juz atrapy wokół lamp przednich od szerokiej lampy. Czekam na wszytskie konkretne info co i jak i jak przy okazji ktos ma takie bez usmiechu w bdb stanie za rozsadna kase to prosze na pw
miki

Post numer:#2  Postprzez Arczi e30 » 27 paź 2007, o 16:11

tzn. do tego przeróbki lamp starego typu na soczewki potrzebne ci są kompletne lampy z ramkami, wtyczki do niech wraz z zatyczkami .. tych od swojej nie wsadzisz ... tzn. jak uprzesz sie to "zakrecisz długą lampe" pamietaj by te czarne zatyczki miały wtyczki i choc kawałek instalacji ..
Potrzebujesz tez wtyczke i kawałek instalacji postojówki, bo jak wiesz w szerokiej lampie czyli w lampach nowego typu soczewko wkładana jest u góry lampy świateł dziennych.

No i to tyle co ci potrzebne, żadne atrapy wokół lamp ci nie są potrzebne, atrapy są takie same w wąskiej i szerokiej lampie .. chyba że chodziło ci o ramki

Tutaj pokazuje fotke dokładnie oco chodzi i co ci jest potrzebne ... tutaj masz wszystko czyli
- reflektor długi i krótki .. potocznie
- ramke do ktorej przykreca sie reflektory
- zatyczki do żarówek z tyłu reflektorów
- wtyczki w zatyczkach
- podłużnym ślimaczkiem zaznaczyłem kabel od postojówki, a strzałeczką miejsce gdzie jest wkrecona postojówka ...

Makaveli ma 1 lampe soczewkową bez uśmiechu zagadaj z nim Obrazek
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez kamil.k » 27 paź 2007, o 19:36

miki bierz soczewki z usmiechem

szukaj kogos kto sprzeda ci odrazu z kawałkiem instalacji bo pod stare wtyczki od swoich lamp nie podlaczysz soczewek
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Nadwozie: -------
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#4  Postprzez miki » 27 paź 2007, o 22:01

Kamil dlaczego z usmiechem? Możesz jakoś uzasadnic?
takie soczewki moge miec w każdej chwili... tylko zajezdzam do kumpla na podwórko otwieram maske w jednym z autek i biore co chce (tzn kupuje :P )także z kawałkami instalacji nie bedzie problemu :mrgreen:

[ Dodano: 27-10-2007, 22:05 ]
aaaa zapomniałem
Arczi dobrze pisałem chodziło mi o atrapy wokół lamp. mam juz przeciez druga waska lampe i tewz wczesniej tu były atrapki bez takiej dziurki prostokątnej , która widac dopiero po otwarciu maski

No chyba że ze mnie zrobili balonika mówiac ze to atrapki od soczewek już. Dla usprawiedliwienia dodam ze i tak musialem kupic atrapki bo na poczatku autko mialo brewki ktorych poprostu chcialem sie pozbyc wiec za 35zl kupilem obie atrapki + chromowana nerke

[ Dodano: 27-10-2007, 22:06 ]
aaa i znowu ja pisze
kamil.k siemanko :mrgreen:
miki

Post numer:#5  Postprzez Arczi e30 » 28 paź 2007, o 07:28

wiem oco ci chodzi z tymi atrapami ale one nie sa potrzebne .. ale w twoim wypadku 35zł i pozbycie sie brewek to wyższy cel :P
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Post numer:#6  Postprzez kamil.k » 28 paź 2007, o 12:14

widzialem kilka razy na zywo e30 z soczewkami bez usmiechu i te z usmiechem lepiej i nowoczesniej wygladaja :D

Obrazek
kamil.k
Moderator

Post numer:#7  Postprzez Menl » 28 paź 2007, o 12:38

z tzw usmiechem lepiej oswietlaja droge. dla wlasnego widzimisie nie wsadzali by projektanci BMW czegos takiego do lamp :wink:
Menl

Post numer:#8  Postprzez Arczi e30 » 28 paź 2007, o 19:49

ja też uważam że ładniejsze są z uśmiechem .. ale jesli miki chce takich bez uśmiechu to niech sobie wsadzi takie jakie chce .. jemu sie ma podobac a nie takiemu menelowi :wink:
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Post numer:#9  Postprzez miki » 28 paź 2007, o 22:00

nie wiem normalnie tak do konca
te bez usmiechu sa rzadziej spotykane i dla mnie autko ma z nimi bardziej "surowy", hmm grozniejszy wyglad hahaha
znalazlem takie na allegro:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=261903494

co mi jakby co bedzie do nich jeszcze potrzebne?
cenka moze byc czy za drogo?
miki

Post numer:#10  Postprzez Arczi e30 » 29 paź 2007, o 05:46

cena jest w miare jak za komplet .. niech ci wysle w cenie i dołoży wtyczki bo tylko ich niema .. bez wtyczek masz wiecej kombinowania podczas zmiany instalacji ..
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Post numer:#11  Postprzez Marcus » 8 lis 2007, o 20:13

Od niedawna leżą u mnie w garaże ciemnie soczewki Hella, tyle że brak właściwych wtyczek.. macie może jakiś pomysł gdzie je tanio dostać? i w ogóle dostać? pytalem już ludzi którzy sprzedają swoje e30 na części na allegro, ale wołali jakieś dziwne sumy, na codzień pewnie się nie kupuje takich rzeczy ale bez przesady... jakieś pomysły? bo szkoda żeby helle tak leżały ;)
Marcus
Uczeń

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m20b25

Post numer:#12  Postprzez kamil.k » 8 lis 2007, o 20:39

Marcus, a ile wolaja sobei za takei wtyczki :?:

ja dalem ogloszenie na innym forum i tez kilka osób chciało mi sprzedac za jakis 40- 50 zł a jedna osoba zgłosiła sie i oddała za free :D
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Post numer:#13  Postprzez Marcus » 8 lis 2007, o 20:53

no to już był w takim razie dobry gest ze strony innego właściciela e30.. bo same w sobie chyba nie są wiele warte.. jeden z allegrowiczów rzucił mi 80zł za wszystkie, kolejny 15zł za sztukę, bo jak mu powiedziałem że nie chcę kompletu stwierdził że mu się nie opłaca za grosze wysyłać nawet... WTF :D grrrr.. więc może ktoś z Was dysponuje takowymi nie w użyciu.. albo namiar na tych do których Ty dotarłes Kamil?
Marcus
Uczeń

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m20b25

Post numer:#14  Postprzez kamil.k » 8 lis 2007, o 22:05

osoba od której dostalem wtyczki chyba rozbiła auto i sprzedała je na czesci .nie był to na pewno zaden handlarz bo jak wiadomo wszyscy handlarze to sepy turasy i za darmo to nic nie daja :lol:

moze jedz gdzies na jakis szrot a jak nie to mecz sprzedajacych z allegro walac odrazu im swoja cene 20zł + przesyłka ; bo wiecej to dla mnie nie jest warte

oczywiscie ja wtyczki mam ale nei mam czasu przełozyc :mrgreen:
kamil.k
Moderator

Post numer:#15  Postprzez Romek » 8 lis 2007, o 22:28

Hej u mnie na szorcie wołali 10 zł za sztuke cena z kosmosu z tego co wiem w aso można dostać nowe za ok 4 zł ja jestem na etapie poszukiwania numerów na każdej wtyczce jest numer ale nikt mi podać nie chce.
Romek

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie