Będę się zabierał za naprawę elektryki w 316. Chodzi o światła. Objawy to brak mijania i długich, po włączeniu świateł kierunki świecą cały czas, po włączeniu kierunku jeden miga drugi świeci i nie ma pozycji jednej z tyłu. Zakładając sprawne żarówki i bezpieczniki gdzie zacząć szukać? Przydadzą się też schematy jak ktoś ma żeby przyśpieszyć robotę bo nie chce mi się identyfikować każdego kabelka... Podejrzewam, że wcięło gdzieś mase... Może ktoś zna newralgiczne miejsca lub miał do czynienia z tego typu usterką? Wszelkie podpowiedzi i schematy mile widziane Dzięki
zobacz wlacznik od awaryjnych, podmaien na inny 100% sprawny, to moze byc przyczyna, ja tak mialem, wielki kabaret ze swiatlami powymienialem polowe instalacji a winny byl wlacznik od awaryjnych bo przez niego idzie czesc obwodu na swiatla....
u mnie awaryjny włączam i nie ma kierunków ale po wyłączeniu jest oki to może być coś innego
hy trochę wieje grozą instalacje masz ori czy z "polskimi" przeróbkami
instalacja ori, nic nie bylo grzebane. u mnie w ogole byl kabaret, np jak byly wlaczone awaryje to po wlaczeniu kierunku w lewo dzialal ale kierunek w prawo juz nie, nato miast jak byly wylaczone awaryjne to mialem kierunek w prawo i w ogole nic nie dzialalo jak trzeba, wymienilem wlacznik od awaryjnych i jest gitara