Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
lolejko napisał(a):Czy to normalne jest, że w E30 po wyłaczeniu silnika i ponownym załaczeniu zapłonu wskazówka temp. idzie aż po za 90 stopni? Po właczeniu silnika wskazóweczka sobie wraca powoli w pion.

lolejko napisał(a):Czy to normalne jest, że w E30 po wyłaczeniu silnika i ponownym załaczeniu zapłonu wskazówka temp. idzie aż po za 90 stopni? Po właczeniu silnika wskazóweczka sobie wraca powoli w pion.
LeonE30 napisał(a):Olej sprawę...jeśli na uruchomionym silniku i podczas jazdy temperatura utrzymuje się w odpowiednim zakresie to nie ma się czym martwić.

erp71 napisał(a):to ja się podepnę, jak szybko silnik traci u was temperaturę u mnie po dobrym rozgrzaniu temperatura od zgaszenia po 15~20min jest już na pierwszej kresce jak nie na samym dole
Falconx napisał(a):Normalne - po wyłączeniu silnika nie ma obiegu wody i dlatego temperatura rośnie , po odpaleniu rusza pompa wody i wisko i schładza silnik - mam u siebie tak samo - tak ma być.
Falconx napisał(a):lolejko napisał(a):Czy to normalne jest, że w E30 po wyłaczeniu silnika i ponownym załaczeniu zapłonu wskazówka temp. idzie aż po za 90 stopni? Po właczeniu silnika wskazóweczka sobie wraca powoli w pion.
Normalne - po wyłączeniu silnika nie ma obiegu wody i dlatego temperatura rośnie , po odpaleniu rusza pompa wody i wisko i schładza silnik - mam u siebie tak samo - tak ma być.
(o ile nie zauważyłeś że przy każdym włączeniu zapłonu sterownik sprawdza wszystkie czujniki i wskaźniki wcale nie rośnie.speed napisał(a):bfg minsk maz, co ty za głupoty wypisujesz, zawsze na postoju rosnie temperatura nawet po zgaszeniu silnika
Powrót do Elektryka & Oświetlenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości