[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zegary, problem z wskaznikiem temp. i kontrolkami

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Zegary, problem z wskaznikiem temp. i kontrolkami

Post numer:#1  Postprzez maxiu456 » 14 kwi 2010, o 23:01

Witam, po malej przejazdzce zgasilem e30, pozniej wsiadam do niej a tam wkasnik temp jest caly czas w max pozycji a wskasnik paliwa wogole sie nie rusza. Sprawdzilem bezpieczniki, jeden byl przepalony - wymienilem go i wskaznik paliwa ozyl :) Natomiast temp caly czas lezy w pozycji max. Dodatkowo wariuje ekonomizer oraz czasem nie dziala obrotomierz. Pali sie rowniez kontrolka tylnych swiatel przecwmglowych czasem tez przy probie wlaczenia tych swiatel obrotomierz umiera.
Mial ktos taka akcje?
maxiu456
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez pasiak » 15 kwi 2010, o 14:37

Cześć

Stary o pokazywaczu temperatury to na tym i nie tylko forum było już ze sto razy.
Ale najlepszym rozwiązaniem tego problemu jest zakup nowych zegarów i przekładka.

Poza tym jak fan i miłośnik BMW e30 i nie tylko powinieneś wiedzieć iż ta awaria to bardzo częsta przypadłość w e30.

Sorry za grubiaństwo ale naprawdę wystarczy tylko poszukać na forum. Bo nie długo dojdzie do tego że ktoś założy temat i będzie żądał naprawy przez któregoś z forumowiczów i to na jego własny koszt.

Piszę tak bo zauważyłem iż ludziom zupełnie już nic się nie chce robić - nawet poszukać w internecie.

Mimo wszystko pozdrawiam i życzę powodzenia w poznawaniu nowego auta.
Emocje zapewnione
pasiak

Post numer:#3  Postprzez maxiu456 » 15 kwi 2010, o 16:16

Szukaj, tak najłatwiej napisac i miec satysfackje z pocisniecia "mlodego"
Wiec tak szukalem, i pytalem bardziej doswiadczonych ale moj przypadek jest troche inny bo wskaznik temp nie jest jedynym problemem.
maxiu456
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez charin » 16 kwi 2010, o 18:53

maxiu456 napisał(a):Szukaj, tak najłatwiej napisac i miec satysfackje z pocisniecia "mlodego"

Napisałeś posta wczoraj.. Dziś jest już 19, więc zastanów się czemu nikt nie odpisuje. Powinieneś docenić, że Pasiak odpisał, bo dał Ci odpowiedź.
Tak to typowe dla e30 i wymień zegary. Miałem tak u siebie.

Ewentualnie jak chcesz miec 100% pewności przełóż od kogoś zegary, żeby sprawdzić, czy na innych też występuje problem. Gdzieś na forum czytałem, że ktoś miał problem ze sterownikiem (komputerem?), po którego wymianie zegary wróciły do normy
charin

Powrót do Elektryka & Oświetlenie