[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Check Panel

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Check Panel

Post numer:#1  Postprzez Alan126 » 10 maja 2010, o 15:04

czesc mam takie pytanie do was
chce sobie zamontowac check panela do 1.6m40 a check bedzie z 2.0 m20 co potrzebuje aby on chodzil bo wiem ze musi byc ta czarna blenda sloneczniki lusterko i ten check no i chociaz kawalek kabli i wtyczke do kompa
no a jak nie mam czegos w tym silniku to chce aby chociaz inne mozliwe zeczy pokazywal
Alan126

Post numer:#2  Postprzez KędziorCG » 10 maja 2010, o 16:12

watpie że ci sie uda to podłączyć w m20 to juz inna bajka tam sa specjalne czujniki itp w m40 tego nie masz duzo zabawy bedziesz miał z tego co wiem temat był poruszany na forum musiał bys poszukać
Obrazek
KędziorCG
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Alan126 » 10 maja 2010, o 16:34

szukalem ale nic nie znalazlem
Alan126

Post numer:#4  Postprzez KędziorCG » 10 maja 2010, o 17:15

uwierz gra nie warta świeczki kase która na to przeznaczysz na twoim miejscu wydał bym np na cos nowego z osprzetu silnika lub np rozpurke dobra np od nakretki :) taka moja rada mam m40 u siebie tez miałem rózne pomysły fantazje ale nie wszystko sie da i czasem poprostu sie nie opłaca
Obrazek
KędziorCG
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#5  Postprzez Alan126 » 10 maja 2010, o 18:37

tylko kolego ze ja to moge miec za 50zl komplet a chce zalyc jak nie wyjdzie to zaloze i nie bedzie chodzil hehe
Alan126

Post numer:#6  Postprzez AdamKor » 10 maja 2010, o 19:01

Szkoda, że to taka rzeźba - powoli zaczynam żałować, że kupiłem golasa. A jak to wygląda z m52? czy jest to w ogóle możliwe pokleić to z tym silnikiem?
AdamKor
Student

Moje BMW: 316i
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez jackx-36 » 10 maja 2010, o 20:17

ale co mozesz miec za 50 zł , sam wyswietlacz czy całą kompletną wiazke ze sterownikiem , puszką bezpiecznikową , nową chłodnice od M40/42 z wejsciem na czujnik poziomu płynu lub chłodnice od M20 z osobnym zbiorniczkeim wyrównawczym i wejsciem na czujnik i specjalną miskę olejową a raczej czujnik pasujący do miski od M40 do poziomu oleju
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez Alan126 » 10 maja 2010, o 21:52

chodzi mi o blende panel check control korbke lusterko i tyle wiazki ile bede chcial sobie wycic
Alan126

Post numer:#9  Postprzez jackx-36 » 10 maja 2010, o 22:37

Alan126 napisał(a):chodzi mi o blende panel check control korbke lusterko i tyle wiazki ile bede chcial sobie wycic

to fajnie , tylko teraz pomysl jak załozysz całą puszke bezpieczników ( jest ona wymagana bo w płytce drukowanej jest wlutowany czujnik swiateł mijania, nie da rady przelutowac samego czujnika , płytki sa inne w wersji z i bez czujnika ) , dolicz do tego koszt czujników, oleju( o ile taki kupisz i przerobisz miske ) i płynu chłodniczego ( w tym wypadku sa dwie mozliwosci , albo kupis zchłodnice do M40/42 z wejsciem na czujnik , albo kupisz chłodnice od M20 i zbiornik wyrównawczy ) , zbiornik płynu spryskiwaczy z czujnikiem.
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez elebele » 11 maja 2010, o 23:58

Panowie a jak to ma sie w inną stronę,
mam e30 cabrio 318 i mam drugą 325 m20 org i bede ten silnik wkładał do cabrio , czy duzo będzie przysłowiowego je**nia zeby przełożyć to z całym checkiem ??
Obrazek

po co jechac prosto , skoro mozna bokiem ;)
Obczaj mojego cabriuska
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=26126&start=0
elebele
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez wojtaq » 12 maja 2010, o 00:04

jeśli przełożysz calutką kompletną wiązkę to pracy tylko tyle żeby wiązkę przerzucić i już
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#12  Postprzez elebele » 12 maja 2010, o 00:10

chodzi o całą instalację auta ? czy wiązke silnikową wystarczy i razem z nią ów check borda
Obrazek

Obczaj mojego cabriuska
elebele
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez Pacher » 12 maja 2010, o 21:14

Cześć
Ja właśnie zabieram się do zamontowania checka przy M40. Temat ogarnąłem nie wiem czy Cię zachęcę czy zniechęcę ale potrzebujemy.
1. Najlepiej cała wiązka elektryczna z puszką bezpieczników i modułem który znajduje się na lewym tylnym nadkolu.
2. Zbiornik spryskiwaczy z czujnikiem poziomu płynu.
3. Nie wiem czy da się to obejść ale ja żeby nie przerabiać wiązki załatwiłem sobie też zbiornik paliwa z dwoma pływakami i zegar poziomu paliwa - 63L.
4. Oczywiście check panel i blenda na sufit oraz osłony przednich słupków i nie wiem czy nie trzeba zmieniać pod-sufitówki bo ta z blendą jest może inna (mi to odpada bo jednocześnie zakładam czarną MT ).
5. Chłodnica od M20 z oddzielnym zbiornikiem wyrównawczym, z osłoną na wisco i to już zrobiłem więc doradzam zabierz też lewą dolną stópkę na której opiera się chłodnica - jest inna. Będziesz musiał uciąć wąż ten górny gruby i dotoczyć kawałek łącznika (około 12cm) bo wejście węża w nowej chłodnicy jest odsunięte około 10cm w lewo
Patrz zdjęcie poniżej

Obrazek

Zbiorniczek wyrównawczy musi być delikatnie krzywo bo nie było by miejsca na opaskę i wąż (na tamtym aucie zauważyłem że osadzenie filtra powietrza jest inne)

Obrazek

Obrazek

6. Jak się nie ma stożka to większy kłopot bo z tego co widziałem to puszka od M40 nie zmieści się razem ze zbiornikiem wyrównawczym więc albo stożek albo jeszcze puszka filtra z jego mocowaniem.
7. Najtrudniejsze i chyba nawet nie do rozwiązania to zamontowanie czujnika poziomu oleju w silniku- nie wiem czy tam jest miejsce ten od M20 to kawał gruchy zajmę się tym dopiero przy wymianie oleju, ściągnę miskę i zobaczę czy wejdzie.
To tyle na jakie problemy można napotkać mażąc o checku przy M40.
Sory za długość postu ale krócej się nie dało. Mam nadzieję że pomogłem
Pozdrawiam :D
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25

Post numer:#14  Postprzez wojtaq » 12 maja 2010, o 23:43

elebele napisał(a):chodzi o całą instalację auta ? czy wiązke silnikową wystarczy i razem z nią ów check borda

najlepiej całą kompletną instalację auta bo do checka zaliczają się również przepalone żarówki
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#15  Postprzez elebele » 13 maja 2010, o 13:20

Dzięki kolego , no to czas przemyśleć czy opyla sie to przeżucać czy nie :D
Obrazek

Obczaj mojego cabriuska
elebele
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie