[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Odb?y?niki lamp mijania

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Odbłyśniki lamp mijania

Post numer:#1  Postprzez Prezes » 1 mar 2007, o 12:07

Jak w temacie...

moje są już słabe.... co robic?? i gdzie kupić ewentualnie...?

dodam, że wszystko było już czyszczone...
Prezes

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 1 mar 2007, o 12:31

przypuszczam ze nie masz soczewek, w regenerowane to nie ma co sie bawic lepiej kupic nowe, tarfiaja sie na allegro albo ASO ( pewnie kosztują cos ok. 300zł ) albo zrobic przejście na soczewke i kupic uzywki albo nowe. widziałem gościa na allegro który sprzedaje nowe kompletne lampy na soczewce po 240zł ( najprawdopodobniej to nie sa ory bosh ani hella, to sa chyba firmy in-pro czy cos takiego ) ale może warto zaryzykować
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Globi » 1 mar 2007, o 13:38

pomyśl o takim czymś chyba najlepiej by wyszło :
http://www.allegro.pl/item170226258_bmw ... ewka_.html
albo coś takiego i myśle ze nie bedzie problemu ze słabym światłem
http://moto.allegro.pl/item167809960_xe ... oclaw.html
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez Prezes » 1 mar 2007, o 13:49

jackx-36 napisał(a):przypuszczam ze nie masz soczewek

mam soczewki...

te lampy DEPO podobną są cienkie...

a xenon... wolałbym go mieć wraz ze spryskami....

ehh... same problemy z tymi lampami.... :|
Prezes

Post numer:#5  Postprzez jackx-36 » 1 mar 2007, o 16:38

Prezes napisał(a):mam soczewki...

to było tylko moje przypuszczenie wyciągnięte z fotki . :mad2: i jak widac błedne :oops:
jest jeszcze duże prawdopodobieństwo że już masz mocno wypiaskowane szkła i swiatło sie rozprasza, miałem tak w E32 świeciło gorzej jak w maluchu, aż w szoku byłem że to tak marnie świeci,

same szkła tez mozna dokupić i wymienić

najlepiej to może zadzwonic to tego gościa od tych lamp i dowiedzieć sie jak jest w przypadku gdy by działanie tych lamp było niesatysfakcjonujące moze istnieje mozliwość zwrotu towaru

ale jak mądre przysłowie pszczół mówi " koniec języka za przewodnika" dopuki sie niczego nie dowiesz to nie ma co gdybać :D
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez Prezes » 1 mar 2007, o 17:15

jackx,
nie wiem po co robisz takie przypuszczenia... chyba ja wiem co mam w aucie...

napisałem odbłyśnik?? tak, nie szkło....

zacznijmy jeszcze raz :mrgreen: :mrgreen:
Prezes

Post numer:#7  Postprzez jackx-36 » 1 mar 2007, o 17:35

O.K.
łapie :mrgreen:
to raczej nie pozostało Ci nic innego jak tylko NEW zakupić.
dzisiaj to juz raczej wygineły smiercia naturalną warsztay które regenerowały odbłysniki, za czasów komuny to sie to robiło bo ciężko było z nowymi gratami ale teraz...
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez Prezes » 1 mar 2007, o 19:12

tylko gdzie to kupić? na allegro puchy....
Prezes

Post numer:#9  Postprzez jackx-36 » 1 mar 2007, o 19:47

Prezes napisał(a):tylko gdzie to kupić? na allegro puchy..

samego odbłysnika to raczej nie kupisz, jeśli juz to całą lampe z soczewką, może samą soczewke z odbłysnikiem to tak
a gdzie hmm..? ASO, FOTA, INERCARS, INTERTEAM, BHMD i tego typu sklepy i hurtownie

Jak chcesz to moge sie dowiedzieć o lampe w FOCIE mam tam troszke % taniej, ale raczej beda to oryginały Hella albo Bosch.

zadwzoń do tego gościa co ma całe lampy za 230zł, może tak jak pisalem wczesniej jak nie bedziesz zadowolony z efektu bedzie mozna zrobic zwrot

jak to sie mówi kupił nie kupił potargować mozna

[ Dodano: 01-03-2007, 19:31 ]
W ASO sam odbłyśnik z soczewka kosztuje coś ok.300-350zł
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez j4siu » 26 lip 2007, o 17:11

mam podobny problem , dlatego odkopałem ten temat zamiast zakładać nowy!

Otóż światła świecą marnie ... klosze z soczewkami są w kiepskim stanie. Zastanawiam się czy nie kupić samych szkieł (na allegro chyba po 25zł sztuka).
Ale boje się,że to może być za mało. Z drugiej zaś strony czekają mnie ważniejsze wydatki (wydech,ukł,kierowniczy,wiatrak/wiskoza,tarcze) więc nie stać mnie teraz na kupowanie nowych lamp (za używki się nie chwytam)
j4siu

Post numer:#11  Postprzez ZTJ » 26 lip 2007, o 17:38

j4siu napisał(a):mam podobny problem , dlatego odkopałem ten temat zamiast zakładać nowy!

Otóż światła świecą marnie ... klosze z soczewkami są w kiepskim stanie. Zastanawiam się czy nie kupić samych szkieł (na allegro chyba po 25zł sztuka).
Ale boje się,że to może być za mało. Z drugiej zaś strony czekają mnie ważniejsze wydatki (wydech,ukł,kierowniczy,wiatrak/wiskoza,tarcze) więc nie stać mnie teraz na kupowanie nowych lamp (za używki się nie chwytam)

Jak tak ciężko u ciebie z kasą to możesz pojechać po kosztach polerując stare szkła (ale tak porządnie- trzeba się napracować!), oraz czyszcząc dokładnie całą lampę od wewnątrz, a ubytki lakieru na odbłyśniku pokrywając chromem w sprayu. Myślę, że efekt powinien być zadowalający.

A apropo wiatraka- jeśli takowy potrzebujesz to napisz mi PW, bo mam na stanie zbędne jedno śmigło ;).
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez Iro » 26 lip 2007, o 18:13

Sprobuj zrobic tak jak pisze ZTJ. powinno pomoc, a na allegro lampy od 60-140 zl mysle ze to niedrogo. ryzyko jest takie ze nie wiesz co ci przyjdzie za szmelc. :(
Iro

Post numer:#13  Postprzez jackx-36 » 26 lip 2007, o 18:47

j4siu, jesli masz Helle z usmiechmi to nie ma problemu, na allegro w tej chwili jest gosciu który sprzedaje orginalne odbłysniki z soczewka do Helli za 140zł/szt sam sie nad nimi zastanawiam :cool2: a jak masz np Bosche bez usmiechów to kup uzywki Helle z usmiechami , a co do szkiel te co sa na allegro sa dla tego takie tanie bo kazde ma wade fabryczną tzn. nie dokładnie jest zrobiony odlew i szkło ma skaze :duh:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#14  Postprzez wrona » 26 lip 2007, o 18:51

a tu prosze nowka hella odbłysnik z soczewka
http://moto.allegro.pl/item218432773_bm ... hella.html
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#15  Postprzez Pat » 6 lip 2012, o 00:39

Moje odbłyśniki w e30 nadają się do wymiany. Słyszałem że są specjalne zakłady które zajmują się regeneracją takich rzeczy. Może ktoś poleci jakiś zakład w okolicy Warszawy, albo kogoś gdzie można to zrobić wysyłając paczkę. Jaka może być cena takiego zabiegu?

A może gdzieś można zakupić nowy odbłyśnik? Jeśli tak to wspomóżcie jakimś linkiem. Mi nie udało się nic znaleźć...
Pat

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie