[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Motronic z innego modelu

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Motronic z innego modelu

Post numer:#1  Postprzez arkadio666 » 7 gru 2007, o 19:15

Witam. Szukając rozwiązanie mojego problemu (niedziała obrotek, ekono, inspekcja nie daje się skasować) zobaczyłem, że sterownik silnika (ten nad schowkiem) jest z innego modelu.
Kupując auto poprzedni właściciel poinformował mnie, że zmienił silnik z 2.0 na 2.7.
Sterownik sądząc po numerze został stary. jakie mogą być tego konsekwencje? Opłaca się kupować właściwy? Wydaje mi się że Eta kręci się wysoko, nie jak powinna. Na 2 dojde do 100km/h. Nie wiem jak jest u innych. Czy to przez to obrotek moze nie chodzic?
arkadio666

Post numer:#2  Postprzez kaktus » 7 gru 2007, o 21:49

z tego co wiem ale nie jestem do konca pewien to eta ma mniej obrotow wyskanowanych na liczniku do 6 tys...
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b27
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Arczi e30 » 8 gru 2007, o 12:20

mi sie zdaje że ty wogole masz czujniki poodpinane jesli piszesz ze ster nie jest zmieniony ... nowe m20b20 bieże sygnały z przodu silnika ( że tak to obrazowo wytłumacze ) a ETA bieże sygnały z tyłu silnika ... skoro masz sterownik z m20b20 i pewnie gniazdo diagnostyczne tez nie zmienione .. to pewnie ktoś zrobił ten swap na partyzanta
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx

Post numer:#4  Postprzez arkadio666 » 8 gru 2007, o 21:57

O jakich sygnałach mówisz? Czyli gdybym kupił sam sterownik to pewnie nic nie da? Radzą mi sprawdzic akumulatorki w zegarach ale nie sadze zeby to pomoglo. Moze po prostu poprowadzic kabel od cewki do odpowiedniego pinu w zegary zeby byl obrotomierz?
arkadio666

Post numer:#5  Postprzez kaktus » 8 gru 2007, o 21:59

arkadio666 napisał(a):O jakich sygnałach mówisz? Czyli gdybym kupił sam sterownik to pewnie nic nie da? Radzą mi sprawdzic akumulatorki w zegarach ale nie sadze zeby to pomoglo. Moze po prostu poprowadzic kabel od cewki do odpowiedniego pinu w zegary zeby byl obrotomierz?

wyjmij zegary i daj dla jekiegos elektryka on ci zrobi to na miejscu (sciezki moga byc popalone)
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Silnik: M20b27

Post numer:#6  Postprzez Adrian » 9 gru 2007, o 19:15

arkadio666 napisał(a):O jakich sygnałach mówisz?

Np. czujnik położenia wału
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Silnik: M20B20
Silnik: MxxBxx

Powrót do Elektryka & Oświetlenie