maxiu456 napisał(a):Moze byc problem jezeli sa w niej przekazniki (a raczej sa) bo one musza pracowac tak jak przewidzial producent... Moze sie myle, jak tak to poprawcie.
Mylisz się - przekaznik może pracować nawet do góry nogami , a oryginalna centralka jest zamocowana pinami do dołu po to , żeby w razie czego nie lała sie do niej woda , tylko spływala po obudowie. Ja u siebie też miałem problem z centralnym - urwały sie dwa kable w przelotce w drzwiach kierowcy , polutowałem je ..... i to był błąd. Zaczęły działac rygle w drzwiach i okazało się że jak nie otworzy drzwi z pilota ( a to często był problem - centralka brzęczała ale zamki nie odbijaly i nie zamykały )to mogę otworzyć tylko kluczykiem drzwi kierowcy- reszty nie otworzysz nawet od wewnątrz. Skończyło sie to ucięciem kabli które polutowałem i po powrocie do domu wywaliłem oryginalną centralkę i założyłem uniwersalną - działa 100 na 100.Problem u mnie nie był w centralce tylko w mikrowyłącznikach w drzwiach kierowcy - któryś padł i nie podawał sygnału na centralke - taniej było zmienić centralke niż walczyć z tym wynalazkiem , że nie wspomnę o wydłubaniu zamka z drzwi kierowcy. Schemat instalacji elektrycznej z forum u mnie zgadza się w 100% , więc nie było problemu z przepięciem instalacji - aczkolwiek w każdej chwili mogę założyć oryginalna centralkę i wymienić zamek w drzwiach kierowcy i musi działać - tylko to nie ma sensu : i finansowego i pod względem ilości pracy.